Gözlerini Haramdan Sakın #2

Merve Özcan
Sakınılan bir bakışla başlayan Gözlerini Haramdan Sakın yolculuğunun okyanusvâri rüzgârı Yüreğini Haramdan Sakın’la esmeye devam ediyor… ... Artık buradaydı Betül, ulaşılmaz dediği adamın o çetin sınırlarının hemen dibinde... Yakınındayken daha sert esen Ömer’in rüzgârı artık Betül’ü daha fazla sarsıyor fakat o huzurlu serinliği de daha özel hissettiriyordu. Aralarındaki onca mesafeden geriye kalan sınırları aşmanın neler getireceğinden ikisi de habersizdi. Fakat bir gerçek vardı; artık o rüzgârda savrulan yalnızca Betül olmayacak, Ömer de kendi rüzgârının tadına bakacaktı. Tehlike yaklaşmaya, silahlar patlamaya ve güneş de umursamazca parıldamaya devam ediyordu. … “Gözlerini açıp bana döndüğünde montumu tutup beni kendine çekti ve başımı göğsüne yasladı. Kahkahalarım karnımı ağrıtacak boyuta ulaştığında yüzümü kazağına doğru çevirdim. Kazağı gözyaşlarımla ıslanıyordu. Zor çıkan sesimle, "Şükür..." dedim. Öylesine değildi, tüm samimiyetimle söylemiştim; şu an için denilebilecek en güzel kelimenin bu olduğunu hissettiğim için... Ömer önce güldü ve başım göğsüyle birlikte birkaç kez kalkıp indi. Sonra da omzumu biraz daha kendine bastırıp derin bir nefes aldı ve, "Şükür..." dedi; benim gibi…”
528 sayfa

9/10 puan verdi
İncelememin geç olmasının nedeni basit cümlelerle geçiştirmek istemedim bu kitabı. Yazar öyle güzel harmanlamış ki kelimeleri, cümleler birbirleriyle haşrolup sayfalara dökülmüş. Hayatımın dönüm noktası olan kitaplardan bir tanesi. Ömerle gözlerimi sakındım, bocaladım. Betülle birlikte inat ettim, vazgeçmedim,uyudum, başım ağrıdı. Birlikte kavga ettik, güldük, hayran olduk. Ben romanda değil sayfayı her kelimeyi her acıyı, huzuru hissettim, hissettirdi yazar. Pürüzlü sayfalar elimde azaldıkça heyecanlandım. Sindire sindire bitirmek istedim aynı zamanda bitmesin istedim. Bazen kızdım, bazen haklı dedim. Dili sade ve yalın, uslübu gayet hoş. Konu olarak Ömer' in Betülü koruması gerekmesi üzerine inaçlarını sarsmamak üzere imam nikahı kıyması ve sonrası gelişen olaylar. Ve son olarak bu kitap: Yelkenlerini açtı efkar deryamda katre katre üfürdü gemisini, güvertesinin kokusu sindi efkar deryamın sahillerine . Kesinlikle okunmalı, inşALLAH okursunuz ve beğenirsiniz.
7/10 puan verdi
Güzel bir kitabın daha sonuna geldik .. Biraz buruk hissediyorum nedense kitap serisinin sonu değil tabii 3. Kitabi daha var ama onu ne zaman okurum belirsiz .. Kitabın anlatım tarzı, karakterlerin
Spoiler içerebilir.
Puan vermedi
Ve bitti. Haramdan Sakın serisinin ikinci kitabı olan Yüreğini Haramdan Sakın, an itibariyle bitti. Aslında güzeldi. Kitabın okur kitlesi genel olarak gençlerden oluşuyor ve kitapta İslâm'a yer
Puan vermedi
Merve bu kitapta öyle anlar yaşatıyor ki kitabın içinde buluyorsunuz kendinizi. Arada Betül 'e kızıp Ömer'e hak verdiğim de oldu. Bazen de Ömer'e sinirlenip Betül'ün yanında oldum. Kitabın akışı, olayları dolu dolu geçti. Betül cidden güzelleşti. Ömer yüreğinin ne denli naif olduğunu bizlere de gösterdi. Yüreğini Haramdan Sakın tam anlamı ile okyanusu içinde barındırıyordu. İki kitabin memnuniyeti ile ayrilarak 3. Seriye başlayalım
Puan vermedi
"Yüreğini Haramdan Sakın" İncelemesi "Yüreğini Haramdan Sakın"Merve Özcan'ın yazdığı ve gençlik romanları arasında dikkat çeken bir eser. Kitap, sadece bir aşk hikayesi değil, aynı zamanda bir manevi gelişim ve ahlaki değerler üzerine kurulu bir anlatı sunuyor. Hikaye, doğru ve yanlış arasındaki dengeyi bulmaya çalışan iki gencin hayatını, yaşadıkları içsel çatışmaları ve karşılaştıkları engelleri ele alıyor. Roman, aşk ve inanç arasında kalmış genç bir kadının gözünden ahlaki ikilemler, doğru seçimler yapmanın zorlukları ve yüreğin temiz kalabilmesi için çaba göstermenin önemi gibi temaları işliyor. Yazar, bu derin konuları sade bir dille işleyerek genç okurların ilgisini çekmeyi başarıyor.
Haramdan Sakın Serisi 2. Kitap
8/10 puan verdi
İlk kitaba göre çok daha heyecanlıydı. Tek solukta okudum desem yalan olur galiba ama gerçekten çok sürükleyiciydi. Normalde bir kitaptan 200 , 300 bazen 400'e yakın alıntı paylaşırım ama bunda bir kaç tane paylaştım. Alıntı yazmak için bile vakit kaybetmek,elimden bırakmak istemedim. Spoiler : Ömer bana bu kitapta bol bol Alaz Altuğ'u hatırlattı. Betül'den de Sedef'inki gibi ağır bir intikam bekliyordum ama olmadı. Biraz hayal kırıklığına uğradım yani. Ömer'e bayağı sinirliyim. Betül uzun bir süre affetmesin. Bu kitapta ilk kitabın aksine Selin'e birazcık ısındım (Kitabın sonuna doğru.) Hatice Teyzeden de niyeyse soğudum. Emre'yi zaten hiç sevmedim. Kutay'sa favorim. Ayrıca bu tehlike işi baya sıktı artık. Hep bir tehlike var hep bir tehlike var. Saçma olmaya başladı. Neyse içimi döktüm biraz. Okumak isteyenlere şimdiden iyi okumalar dilerim.
5/10 puan verdi
İkinci kitap da ilki kadar güzeldi, ilki benim için daha özeldi ama gerçekten sevdim. Birçok olayın iç içe geçmesi kitabı sevmemin en büyük sebeplerinden biri oldu. Heyecan da var, inançlarımız da
10/10 puan verdi
İlk kitaba 10 puan verdiysem 2. Kitaba 100 puan falan vermeliyim o kadar güzeldi. Dün sabah başlamıştım hemen de bitti. Kitabı bitirdiğim de nerden nereye dedim. Kitabın başında mafyanın yanına meyve bıçağıyla giden Betül'den nerelere vardık dedim ajajaj. Konusuna gelirsek, Ömer ve Betül evleniyorlar. Mahkeme gününe kadar da belgeleri saklayıp kaçmaları lazım. Fakat bu o kadar da kolay olmuyor...
Puan vermedi
Selamün aleyküm.Bugün sizlere hem ağladığım hem güldüğüm,kısacası çoğu duyguları okurken yaşadığım bir kitap incelemesiylen geldim.Kitabı gerçekten çok beyendim ve kitap su gibi akıp gidiyor.Kitabın içindeki konular ise;aşk, Din ve polisiye .Kitabı okurken kendimi bazen Betül yerine koyuyorum:d Kitapta Betül ve Ömer'in aşkı, Ömer'in başına gelen olaylar ve Betül'ün hayat değişimi. Şimdiden 3. Kitabı okumak için sabırsızlanıyorum.ALLAH'A EMANET...

Merve Özcan
Merve ÖzcanYazar · 7 kitap
Merve Özcan, 11 Ocak 1996'da İstanbul'da doğup, ilk ve orta öğrenimini burada tamamlamıştır. Arel Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü'nden birincilikle mezun olduktan sonra çizimlerine ve yazarlık kariyerine odaklanmıştır. Resim çizerek geçen çocukluğunun sonunda çizgilerin kelimelerle benzerliğini fark etmiş ve yazmaya başlamıştır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.