2 günde bitirdiğim ve çok severek okuduğum bir kitaptı. Deniz her tavrıyla kendine hayran bırakan bir karakter. Severek okusam da bana pek bir şey kattığını söyleyemem. Yine de vakti olan herkesin okuyabileceği, konusuyla, kurgusuyla saran bir kitap.
ŞurinaGülsen Kılıçaslan · Nemesis Kitap · 2016935 okunma
Şekerim öncelikle kitap hakkında yüksek puanlı olumlu yorum yazanlara bir sorum olacak: beyin ölümünüz ne zaman gerçekleşti ayol?
@Busu_kc42 'in paylaştığı pdf linki ile tanıştığım bu lanet şeye bir kitap demek iltifat olur. Kitap son derece gereksiz detay ve konuşmalarla dolu bir sınav sahnesiyle başladı ve yine son derece gereksiz detay ve diyaloglarla devam etti. Etti... etti... etti... ruhum daraldı ölmek ve kurtulmak istedim kitaptan ve sonunda okumaktan vazgeçtim. Bıraktım.
Sanırım kitabın yayınlanma hikayesi şöyle: yayınevi sahibi demiş ki: "ya yeni nesil çok embesil, biz bunlara coelho kafka falan tarzı şeyler okutamayız bana en az okuyucular kadar embesil yazarlar bulun." Yayınevi editörleri de binlerce embesil arasından bu kızımızı seçmişler ve demişler ki "yazabildiğin en embesilce şeyi yaz. İstersen günlük yaz biz basacağız" kız da bunları kırmamış ve yazmış.
Abi kitapta altını çizebileceğin 1 tane mi cümle olmaz. Sıradan bayağı berbat okunması mümkün olmayan şeyler bunlar. Bir de kitabı savunanlar diyor ki "okuyucu kitlesi 11 yaşında zaten kitabın" be hey gerizekalı ulan o zaman biz süper zeka mıydık 11 yaşında Hayvan Çiftliği'ni Simyacı'yı falan okuyorduk? Yooo biz de sıradan gün yüzü görmemiş cahil cühela çokcuklardık. Ama işte neden böyle bir fark oluşmuş ortaya çıkıyor. Biz 11 yaşımızda Domuz Napolyon'un 4 ayak iyi 2 ayak kötü derken ne demek istediğini irdeleyerek büyüdük. O yüzden bu gerizekalı ergen kızların yazdıklarını anlayamıyoruz.
Bu kitapları okuyup keyif alanlar da demek ki 11 yaşlarında benzer malca yazılmış kitapları okumuşlar ki bir arpa boyu bile yol alamamışlar. Alamazlar tabi. Vizyon meselesi.
Çocuklarınızı "kendi yaşıtı yazmış ne olabilir ki" diyerek sakın bu kitapları okutmayın. Çocuklarınıza dünya klasiklerini okutun. Ağır gelir
(Şurina:Küçük Can)
Şurina Aşk Problemleri serisinin 2. ve son kitabı.
Deniz ve Sina'nın hikayesi ilk kitapta kaldığı yerden devam ediyor.
Sina ve Denizin mücadelelerini konu alıyor hikayemiz. Onların herkesten sakladığı büyük sır ortaya çıkıyor ve bomba etkisi yaratıyor. Denizin mesleki kariyeri tehlikeye girerken, Sina yaşadıklarıyla resmen sınanıyor. Çok sabırlı kız. Diğer yandan Denizin Karadenizli muhafazakar ailesi, Deniz ve Sinanın tanıştığı gün yaşadıklarını öğrenince bu evliliği onaylamıyor ve Deniz çok zor durumda kalıyor. Sina'nın peşinde olan sapık en sonunda Sina'yı kaçırmayı başarıyor. Acaba Sina'nın başına neler geliyor? Kitabı okurken Sina'yı kurtarmaya çalışacak olan Deniz ve ekibine hayran kaldım diyebilirim.
Deniz ve Sina nin aşkı bu kitapta bir çok kez sınanıyor ve kötü yollardan geçiyor fakat herşeye rağmen birbirlerini seviyorlar. 2.kitabı açıkçası daha bir sevdim. Kitap akıcıydı. Okurken gram sıkılmadım. Okurken pişman olmayacaksınız bence.
Serinin ikinci kitabı olan “Şurina” da bitti :) kitap akıcı olunca hemencicik bitiveriyor.
Hikaye ilk kitabında kaldığı yerden devam ediyor.
Sina ve Denizin mücadelelerini konu alıyor hikayemiz. Onların herkes den sakladığı büyük sır ortaya çıkıyor ve bomba etkisi yaratıyor. Denizin mesleki kariyeri tehlikeye girerken, ikisini de zor günler bekliyor.
Diğer yandan Denizin Karadenizli muhafazakar ailesi, Deniz ve Sinanın tanıştığı gün yaşadıklarını öğrenince bu evliliği onaylamıyor ve Deniz çok zor durumda kalıyor. Neler yapıyor acaba :) ??
Ve Sina nın peşinde olan sapık en sonunda onu kaçırmayı başarıyor. Sina nın başına neler geliyor?
Deniz ve ekibi :) Sina yı kurtarmak için neler yapıyorlar ?
Bu sefer aşkın yanı sıra bolca aksiyon ve heyecan da vardı.
Yine keyifle okudum.
ŞurinaGülsen Kılıçaslan · Nemesis Kitap · 2016935 okunma
Evet bu kitap şurimşinenın devamı burda baya olaıylar bitmiyor ama sonu tatlıya balanıyor guzel ve surukleyıci kitaptı herkese tavsie ediyorum yeni kitpta goruşme dileyıle sağlıkla kalın
ŞurinaGülsen Kılıçaslan · Nemesis Kitap · 2016935 okunma
Kitabı okurken aklınıza direk yazarın ilk kitabından gelen yorumları dikkate almış olabileceği geliyor çünkü kitapta, ilk kitabın aksine hiç cinsel içerikli sahne yoktu. Yani yetişkin olamamış bireyler de gönül rahatlığıyla okuyabilir. İlk kitabın sorunu gereksizce ayrıntılara girmesi ve Karadeniz şivesini yazıya aktarmasıydı ama yazar bunda herhangi bir değişiklik yapma gereği duymamış sanırım çünkü aynı sorunları bu kitapta da bulabilirsiniz. Onun dışında kitabın içinde ayrıca bir gerilim/aksiyon havasının olmasını sevdim. İlk kitabına göre daha merakla okuduğum bir kitaptı.
ŞurinaGülsen Kılıçaslan · Nemesis Kitap · 2016935 okunma
Ahh şurina.. Küçük can ilk kitabı okuyan buna mutlaka devam etmeli. Yazar burda cümlelerini daha iyilestirmiş, konunun akışı daha iyi olmuş gereksiz cümle kalabalığı yok. Deniz ve Sina' nın sınavı bitmek bilmiyor lakin her zorlu mücadelenin elbet güzel bir sonu vardır
ŞurinaGülsen Kılıçaslan · Nemesis Kitap · 2016935 okunma
Serinin ikinci kitabı. İlki gibi yine muazzam yine akıcı ve yine insanı etkileyebilen bir kitap olmuş. Biraz ağladım biraz güldüm derken kitap bitti. Deniz ve Sina nin aşkı bu kitapta bir çok kez sinaniyor ve kötü yollardan geçiyor fakat herşeye rağmen birbirlerini seviyorlar.
ŞurinaGülsen Kılıçaslan · Nemesis Kitap · 2016935 okunma
Bu kitap efsaneee bu kitap beni deli ediyor bir ve ikinci kitabını okudum inanılmaz deniz karakterini çok seviyorum sina da çok alçakgönüllü mütavazi ve çok iyi bir kız kitap rn sevdiğim kitaplarda birinci okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
ŞurinaGülsen Kılıçaslan · Nemesis Kitap · 2016935 okunma
Merhaba, ikinci kitap ile karşınızdayım. Deniz ve Sina'nın aşklarının giderek resmiyete doğru gitmesi ailelerin tanışması, bazı gerçeklerin ortaya çıkması ile devam eden kitapta final mutlu bitiyor. Deniz'e çoğu zaman kızarken buldum kendimi Sina'nın yaşının küçük olmasından kaynaklı çok baskın bir ilişki içinde herşeyi yönetmeye çalışması biraz Sina açısından kötü sonuçlanıyor. Bu beni bile bunaltmışken Sina'nın bunalmasını, doktora gitmek istemesini çok haklı buldum. Onun dışında çok beğenerek okuduğum, ilk defa bu tarz bir kurgu ile karşılaştığım bir kitap. Yazarın dili akıcı ve etkileyiciydi. Benim en beğendiğim serilerden biri olan bu kitabı okumanızı tavsiye ederim.
ŞurinaGülsen Kılıçaslan · Nemesis Kitap · 2016935 okunma
3 Şubat 1989 yılında Zonguldak'ta dünyaya gelen Gülsen Kılıçaslan, madenci bir baba ve ev hanımı bir annenin ilk çocuğudur. Kilimli Yabancı Dil Ağırlıklı (İngilizce) Lisesi’ni bitirmiş ve sonrasında 2011 yılında Dumlupınar Üniversitesi, Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur.
İlk yazma deneyimlerine on iki yaşında başlayan yazar, ortaokul ve lise dönemlerinde yazdığı hikaye ve kompozisyonlarla çeşitli ödüller alarak edebiyat öğretmenlerinin dikkatini çekse de üniversite döneminde okuduğu bölüm dolayısıyla yazma tutkusuna ara vermiştir.
Eğitim hayatını tamamladıktan sonra beş yıl boyunca işsiz kalan yazar, özellikle bankalara yaptığı iş başvuruları sonuç vermeyince depresyona girmiş ve arkadaşının tavsiyesi üzerine Wattpad adlı sitede yazdıklarını yayınlamaya başlamıştır.
Bir anda talihi terse dönen yazar "En dipte olmanın en güzel yanı, artık yukarı çıkmaktan başka gidecek yerinizin olmaması," diyerek kariyerinin çıkışını özetlemektedir.
Hayal kurarken yarattığı dünyayı kafasında gerçekmiş gibi canlandırabilen yazar, yazmak için kendisini teşvik konusunda da en önemli unsurun hayal kurması olduğunu belirtiyor.
"Deli" kitabı ile büyük beğeni kazanan ve adını duyurmayı başaran Gülsen Kılıçaslan, geçtiğimiz yıl evlenmiştir. Şu an eşi ve oğlu ile birlikte İstanbul'da yaşamaktadır.