Yani kitabı sırf bitirmiş olmak yarıda bırakmayı sevmediğim için bitirdim. Başta şöyle düşündüm. Aaa Deniz iyi ve Sina'yı kötü adamlardan koruyacak. Tamamen böyle bir algı oluştu bende. Ama sonra insan düşünüyor Deniz olmasaydı. Sina polis korumasında mı olsaydı onun için daha iyi olurdu diye. Hani kitapta rahatsız eden öğretmen, öğrenci ilişkisi değil. Ben buna fazla takılmadım. Deniz bana fazla cinselliğe düşkün gibi geldi. Yani bizim aile dindar falan diyip Sina'nın babasına sallıyor. Buraya kadar tamam. Ama dönüp baktığımızda dindar bir aileden çıktığını söyleyen adam kendini cinsellikte tutamıyor. O zaman en başta basacaktın dini nikahı. Ben Sina'yı çok aşağılayıcı bir tavırla sevdiğini düşünüyorum. Ve o hamile kalma mevzusunda rahat davrandı. Kızın geleceği söz konusu ve bu kız kendine bakmayı bile başaramıyor. Bazı sahneler de ise Allah'ım ben ne okuyorum dedirtti. Ben yazarın Deli serisi olsun. Bütün kuzgunla Siyahtır Serisi olsun hepsini okudum. Ve beğenmiştim. Onlardan güvenle bu kitabı okumaya başladım. Ama beklentimi karşılamadı. Yine de ortada bir emek var. Yazarın kalemine sağlık.
Yazarın okuduğum 3.kitabı.Deniz ve Sinanın aşkı efsaneydi. Bence Gülsen Kılıçaslan kitapları oldukça sade bir dile sahip. Kitabın kalın olması asla yanıltmasın hemen bitiyor.
Dede sende efsaneydin, sana bol bol güldüm :)
Bu seriyi çok değer verdiğim birine Hediye aldım. Umarım oda çok severek okur :)
2.kitap Şurinayı okumak için sabırsızlanıyorum.
Not:Bu kitapla ilgili olumsuz bulduğum tek şey fazlasıyla kelime hatası bulunuyor.
Yazarın beğenerek okuduğum bir kitabıydı. Sina ve Denizin aşkı beni gerçekten çok etkiledi. Kitapta cinsel içerik fazlaydı fakat kitap o kadar güzeldi ki bunu dert bile edemezsiniz.Kitapta Karadeniz şivesi olması da ayrı bir hoşuma gitti. Özellikle de dedeye bayıldım.Gulsen Kılıçaslan gerçekten kalemi sağlam ve insani kendisine bağlayabilen bir yazar.
Şurimşine
"O dediğin ne demekti?"
"Şurimşine mi?"
"Evet, o."
"Lazca; canımın içi, sevgilim demek."
Neden hiçbir şey olmamış gibi davranmadın? Öğretmenimsin, her şeyi yok saysan daha kolay olurdu." "Yapamam. Olmuşla ölmüşe çare olmazmış."
ŞurimşineGülsen Kılıçaslan · Nemesis Kitap · 20161,141 okunma
İlk önce Gülsen Kılıçaslan'a teşekkür ederim.
Bir yazarın her kitabı daha ilk sayfasında içine alırmı?
Alırmış:)
Daha okuduğum sayfadayken sabırsızlanıp arka sayfaları okuyorum.
Çok güzel bir kitapsın"ŞURİMŞİNE".
Allah beni bildigi gibi yapsın popülaritenin kölesi olduğumuz şu zamanda bi tane bu tür kitap okuyayım dedim demez olaydım bu kitabı okurken yiten zamanıma,zihnimde yer edinmesine,gözlerime kısacası her şeye acıyorum. Kadına psikolojik şiddet mi dersiniz,maço erkekliğini ay beni seviyor anlayışı olarak lanse etme mi dersiniz,polisin "koruması gereken" halka şiddet göstermesi mi dersiniz, yine polisin rüşvet aldığını göstererek Türk polisini zan altında bırakmak mı dersiniz, bir terörist damgası yiyip asılan deniz gezmiş güzellemesi mi dersiniz, polisin işkence yapması mı derseniz ve kitabın anlatıldığı yıl günümüz sözün özü bir kitapta olmaması gereken ne varsa vardı kitapta. Nasıl bunu kitap diye basarlar,bu sanat olamaz bu sanatsa eğer diğer yazarların şairlerin yaptığı ne ola? Ne bir olay örgüsü ne kaliteli bir konu,karakter uyumu... Rezalet tek kelime. Bu yorum okuyan herkesten rica ediyorum okumayın paranızı yazık. Bu tür kişileri okumayarak sindirebiliriz. Kitap yazmak ticaret değildir sanattır bunu icraa edemeyen bu isi yapmasın. Lütfen Lütfen okumayın!!!
Kitabı defalarca Okumama rağmen, fatketmedigim o kadar çok şey var ki..
Geçen sene okuduğumda bu kadar çok dikkat etmemiştim. Detaya inmemiştim ve o zamanlar kitaptaki karakterlere sempati besliyordum. Fakat şuan okuduğumda;
Deniz karakterinin yaptığı şey ile aşk arasında bağlantı kuramıyorum. Kıza kötü davranmıyor fakat salak saçma konuşup beni deli ediyor!
Bir kere kendine yapılsa utançtan yerin dibine gireceği şeyleri sina ya yapıyor, dahası empati yoksunu, ve kendini beğenmiş, mükemmeliyetçi öküzün teki. Sinaya seni seviyorum diyor fakat bunu gösteremiyor bile! Bu karaktere daha önce nasıl sempati beslemişim kendime inanamıyorum.
Sina ise kendini bile koruyamıyor. Denizin oma yaptıklarını sineye çekiyor ve yutuyor. Hep iyiliklerini görüyor ve kötü davranışlarını umursamıyor.
Bu kitap birazcık insan olan, 'feminist insanları işin içine katmıyorum bile' herkese antipatik gelecektir. Okuyun bu kitabı ve ne demek istediğimi görün! Denizin nasıl biri olduğunu görün!
Kitap çok güzel sürükleyici tam istediğim kitap 2. serisini okumak için sabırsızlanıyorum inşallah oda bu kitap kadar güzel ve sürükleyici olur ama eminim çok güzeldir
Arkadaşımın tavsiyesi üzerine okudum fakat çok fazla çinsellik içerdiğini düşünüyorum. Bu kitabı her yaştan arkadaşlar da okuyor uygun olmayan bölümler var. İkinci kitabı şurina daha iyiydi.
ŞurimşineGülsen Kılıçaslan · Nemesis Kitap · 20161,141 okunma
Bayıldım çok çok guzel kitaptı sina ve denizin aşkı mukemeldi çok surukleyıci kitaptı herkese tavsie ediyorum ben bir gunde yarısını bitirdim benim yorumum bukadar hosçekalın
ŞurimşineGülsen Kılıçaslan · Nemesis Kitap · 20161,141 okunma
kitapta o kadar mantık hatası varkı anlatamam baya saçma bir kitaptı öğretmenle bir öğrencinin her ne kadar bilmeden tanışsalarda öğrendikten sonra hala devam etmeleri ve evlenmeleri çok saçma değişik bir zihniyet
ŞurimşineGülsen Kılıçaslan · Nemesis Kitap · 20161,141 okunma
3 Şubat 1989 yılında Zonguldak'ta dünyaya gelen Gülsen Kılıçaslan, madenci bir baba ve ev hanımı bir annenin ilk çocuğudur. Kilimli Yabancı Dil Ağırlıklı (İngilizce) Lisesi’ni bitirmiş ve sonrasında 2011 yılında Dumlupınar Üniversitesi, Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur.
İlk yazma deneyimlerine on iki yaşında başlayan yazar, ortaokul ve lise dönemlerinde yazdığı hikaye ve kompozisyonlarla çeşitli ödüller alarak edebiyat öğretmenlerinin dikkatini çekse de üniversite döneminde okuduğu bölüm dolayısıyla yazma tutkusuna ara vermiştir.
Eğitim hayatını tamamladıktan sonra beş yıl boyunca işsiz kalan yazar, özellikle bankalara yaptığı iş başvuruları sonuç vermeyince depresyona girmiş ve arkadaşının tavsiyesi üzerine Wattpad adlı sitede yazdıklarını yayınlamaya başlamıştır.
Bir anda talihi terse dönen yazar "En dipte olmanın en güzel yanı, artık yukarı çıkmaktan başka gidecek yerinizin olmaması," diyerek kariyerinin çıkışını özetlemektedir.
Hayal kurarken yarattığı dünyayı kafasında gerçekmiş gibi canlandırabilen yazar, yazmak için kendisini teşvik konusunda da en önemli unsurun hayal kurması olduğunu belirtiyor.
"Deli" kitabı ile büyük beğeni kazanan ve adını duyurmayı başaran Gülsen Kılıçaslan, geçtiğimiz yıl evlenmiştir. Şu an eşi ve oğlu ile birlikte İstanbul'da yaşamaktadır.