·320 syf.··Beğendi
···Okunma: 04 Şubat 2025 01:02 Kitap New York Times Çoksatanlar arasında bir yıl boyunca zirveyi elinde tutmuş .
Joe ve Lara Nelson Kuzey Michigan'da içerisinde meyve bahçeleri olan çiftlik sahipleri. Üç kızları Emily, Maisie ve Nell üniversitesitede okumaktadır fakat Pandemi sebebiyle kızlar çifliğe gelirler ve hikâye başlar :-)
Çift zamanlı giden bir hikâye Tam Lake . Günümüz ve Lara'nın Tom Lake kumpanyasında oyunculuk yaptığı zamanlar.
Bilirsiniz çocuklar bir zamanlar anne/babalarının da genç olduklarını , aşık olduklarını pek düşünmezler onların gözünde sanki hep anneve baba olarak varızdır ve gençliğimize dair küçük bir anı duyduklarında bile hayret ederler :-)
İşte Lara'nın kızları da bir zamanlar annelerinin ve hattâ babalarının gençliklerinde bir tiyatro oyununda oynamış olduklarını duyduklarında hikâyenin tamamını dinlemek isterler.
Kızlar ve Lara hem meyve bahçesinde meyveleri toplarken bir yandan da bu hikâyeyi konuşurlar ve biz okuyucularda onlarla birlikte kiraz ağaçlarının etrafında dallardan sarkan o kırmızı kirazların eşliğinde bu keyifli hikâyeyi dinliyoruz ama bizim kızlarda bir farkımız var :-) Oda Lara'nın sansürleyip kızlarına anlatmadığı kısımları bize anlatması.
Bir taraftan bu güzel, sıcacık aile hikâyesini dinlerken Lara ve kızların yaşananlara bakışlarını , içsel yolculuklarını da gözlemleyebiliyoruz .
Siz de Kuzey Michigan'da bulunan bu çiftliğe konuk olup , mis gibi havayı içinize çekip meyve ağaçları arasında bu güzel hikâyeyi okumak istemez misiniz ?
Kitap durağan bir şekilde ilerlese de elinizden bırakamıyorsunuz . Samimi bir anlatım ve merak uyandıran bir kurgu ve tabi ki başarılı bir çeviri .
"Bir insan sahip olduğu toprağı işleyemese bile, yine de hep daha fazlasını istermiş."
"Birine geçmişinizi seve seve verebileceğinizi söylemek duygusal ve faydasızdır, çünkü geçmiş aktarılamaz."