Hayal kırıklığı
2025 4. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2025 04:28
Her kitaba başlamadan önce yazarı ve eseri ufak da olsa araştırıp spoilerdan kaçarak birkaç inceleme okurum. Bu eserde seven okuyucunun çok sevdiğini, sevmeyenin de tam sevmediğini farkettim. İki ayrı uç,orta yok. Yazar , sosyopat teşhisi konmuş orta yaşlı bir kadın ve küçüklüğünden itibaren bazı anılarını ve hislerini paylaşıyor.Bu kısımda sıkıntı yok fakat kitap edebi değerden fazlasıyla yoksun. Yarısına gelmeden okumayı bırakmayı çok kez düşündüm. Bunun diğer sebeplerinden biri ise çeviri ve sık karşılaşılan yazım hataları. Şans verip okumaya devam ettiğimde sanırım yazarın sosyopat olmasından dolayı sürekli ben merkezli anlatım insanı belli bir zaman sonra sıkıyor, rahatsız ediyor.Bununla birlikte kronolojik bir anlatım yok ,yazar 20 li yaşlarındaki bir anıdan bahsederken bir anda hoop 8 yaşındaki anıyı anlatıp diğerine geri dönüyor. Sonra tekrar diğerine.Her şeyden ziyade sık sık aynı şeyleri yeniden okuyormuşum hissi yaşatıyor. Bir eser için ilk kez bu kadar negatif düşünmüş ve yorumlamış olabilirim. Kitabın yarısından sonra bazı sayfaları atladığımı da itiraf etmeliyim ki buna rağmen hala aynı yerden devam eder gibi hissettirdi. Hayal kırıklığıyla kitabı rafa kaldırıyorum.
Bir Sosyopatın İtiraflarıM. E. Thomas · Say Yayınları · 2020417 okunma