·408 syf.····Okunma: 05 Şubat 2025 17:08 (spoilerlı olabilir)
Merhabaa,
Bu siteyi bayadır kullanmıyordum, kullandığım zamanlarda ise farklı bir hesaptaydım. bu sebeple inceleme yazmayalı uzun zaman oldu ama deneyelim bakalım.
Öncelikle kitabımız yarı Konyalı yarı Londralı olan Karen Kimya’nın babasıyla yarım kalan hikayesi etrafında şekilleniyor. Kitaptan anladığımız kadarıyla Karen, babası yıllar önce onu ve annesini terk edip dervişliğe devam ettiği için hem sinirli hem de babasıyla tekrardan konuşmak isteyen bir kız çocuğu gibi sevgi dolu.
Londra’da çalıştığı sigorta şirketinin Konya bağlantısı sebebiyle iş amacıyla babasının şehrine gelen Karen bir yandan işini yapmaya çalışırken bir yandan da Şems ve Mevlana’yı içeren kabus mu gerçek mi olduğunu anlayamadığı anlar yaşar. Aynı zamanda Londra’da olan sevgilisi ve hamileliği ile ilgili kararlar alması gerekiyordur…
Ahmet Ümit’in bazı kitaplarının klasiği olan başkomiser Nevzat’ı bu kitapta göremiyoruz ama aynı ekipte bulunan Zeynep komiserimiz de bu hikayede yer alıyor.
Açıkçası yazarın yazım tarzını zaten seviyorum ama bu kitabı okurken bir ara sıkıldığımı söylemem gerekir. kendini tekrar eden diyaloglar beni sıktı ama kitabın konusu, ana karakterimizin mantıklı ve sağduyulu hareketleri, yan karakterlerin anlatımını da gayet beğendim. Kitabı okumanızı tavsiye ederimm. Ben de Ahmet Ümit okumaya devam edeceğimi düşünüyorum.