2025 2. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2025 23:05
2025 yılında okumak istediğim bir kitap olarak en yakın arkadaşımın hediye ettiği Kış Bahçesi'ni seçtim. Sürükleyici ve merak uyandırıcı başlayan hikaye, sayfalar ilerledikçe o etkisini yitirir gibi oldu. Konuyu nereye bağlayacak acaba diye düşünürken sonunu bu kadar ters köşe beklemiyordum. Sıkıcı yerlerini görmezden gelirseniz gerçekten farklı bir aile hikayesi okumuş olacaksınız. Meredith ve Nina isimli iki kız kardeşten, Rusya-Almanya savaşına uzanan bir aile hikayesi desek daha doğru olur. Meredith, çocukluk aşkı ile evlenmiş ve babasının işini devam ettirmeye çalışan bir kadın iken Nina ise tam tersi her şeyden uzakta aşık olmayı, hayallerini kovalamayı seven bir foto muhabirdir. Babaları Evan'ın hastalanması ve daha sonra ölümü ile bir araya gelen kardeşler, annelerinin gizemli ve soğuk tarafı ile bir kez daha karşılaşırlar. -Anneleri Anya'ya karşı olumsuz duygular beslesem de sırlar açığa çıktıkça onun adına üzülmeye başladım ve hak verdim- Kızlarına sürekli anlattığı masalı bu sefer en gerçekçi haliyle anlatmaya başlar. Şiirin yasak olduğu bir ülkede şair Sasha, Vera'ya aşık olur. Bu aşk evlilikle taçlanır ve iki çocukları olur. Leo ve Anya. Rusya ve Almanya arasındaki savaş giderek yayılmaktadır. Bu durum Sasha ve Vera'yı geçici süreliğine ayırır. Vera ailesini korumak için elinden geleni yapar. Aç kalır, çalışır, savaşır ama asla pes etmez. Ölümlerin ve kalımların olduğu savaş günleri devam eder... Vera eksilen ailesi ile yaşamaya devam etse de tutsak düşer. Kurtulmayı beklerken Evan ile tanışır. Tüm acılarını kalbine gömen Vera'nın bundan sonraki hayatı nasıl olacaktır ? Tüm ailesini kaybetmiş midir ? Yıllar sonra gelen mektubu gönderen kişi kim olabilir ? Meredith ve Nina'nın annesi Anya aslında kimdir ? Sonunda şok olacağınız bir kitap olduğuna emin olabilirsiniz. Keyifli okumalar Kris Kristin Hannah Kış Bahçesi
Kış BahçesiKristin Hannah · Pegasus Yayınları · 20166bin okunma