2025 21. kitabı
Selamün Aleyküm  @koklu.yayindagitim 'dan Mesut Hayat kaleminden  #çobanmatı   Başlangıç adımları atıldığında geriye sadece kendine güvenerek ve kararlılıkla bitirme süreci kalmaktadır. İşe başlamak, bir yola giriş yapmaktır ancak tamamlamak, kendine güvenle dolu bir yolculuğu tamamlamak anlamına gelir.  Yani başlangıç sadece bir adımdır, asıl önemli olan bitiş çizgisine güvenle ulaşmaktır...  Okuduğum kitaplardan sonra kendime ufacık bir ödül vermek istedim.Kahvem de taze ve sıcaklığını korurken  çocuklara, "getirin bakalım son okuduğunuz kitabı dedim" :)  Görsellerde her ne kadar Zeynep Nisa, poz verse de, aslında poz vermeyi sevmeyen Doğukan, kitapları hep bizden önce okuyor...Çocuklar ile ortak okuyup,kitap hakkında sohbet etmek benim açımdan da etkileyici oluyor. Yetişkin ve çocuk gözünden kitabı daha detaylı değerlendirmiş oluyor ve farklı bakış açıları yakalıyorum. Mesela kızım, baba karakterinden çok etkilenir iken, oğlum terzi dedeyi çok sevdiğini belirtti. Üçümüz içinde etkileyici,düşündürücü bir okuma oldu. Herkes kendine düşen payı aldı. Değerli Mesut hocamızın, akıcı kalemi ve sürükleyici anlatımıyla aktarmış olduğu,  kurgusunun temelin de; çocukları etkileyip,mutlu edecek kaliteli ve donanımlı, zengin bir içeriğe sahip bu kitap.Ayrıca  #satranç hakkında bir çok temel bilgiyi de içinde barındırıyor.Satranç, çocuklara sorun çözmeyi ve olaylara farklı açılardan bakmayı öğretmesim ile de dikkat çekiyor ki oynadıkça, neden sonuç ilişkilerini daha iyi kavrayabilen ve böylece mantık yürüterek çeşitli çıkarımlarda bulunan çocuklar  sosyalleşmeleye başlıyorlar. Böyle bir spora çocukları yönlendirip, dikkat çektiği için ayrıca teşekkür etmek istiyorum... Bir öğretmenin, bir hayatı nasıl değiştirdiğine şahit oluyoruz. Hayallerinin peşinden gitmeyi, inanmayı, zorlukları aşmayı, kabuğunu kırmayı ve kendinden bambaşka bir ben yaratarak içindeki seni bulmana katkı sağlayacak bir azmin, tutkunun , başarının hikayesini @aysenin_kitapligii tavsiyesi ile okuduk...  Kitapla ve Sevgiyle Kalın #okudumbitti #kitapyorumu #satranç #çoban #başarı #hedef #özgüven #kitapyurdu #bookstagram #kitap #edebiyat #öğretmen #ögrenci #hayal
Çoban MatıMesut Hayat · Köklü Yayıncılık · 202428 okunma