Çok sevdiğim bir seri olan Hizmetçi serisinin üçüncü kitabını da sonunda okudum. Yazarın tüm kitapları akıcı ve sürükleyici olduğu için çok hızlı okuyorum. Bu kitabı da 3 saat gibi bir sürede bitirdim.
Ana karakterimiz Millie evli, 2 çocuklu, uysallaşmış ve durgunlaşmış bir kadın olarak bizleri karşılıyor. Hatta öylesine durgundu ki komşusunun kocasına olan samimiyetini ve yakınlığını neredeyse sorun dahi etmeyecekti. Kitap boyunca Millie'nin algılarının kapalı olduğunu düşündüm. Çocuğunun bir anda durgunlaşması, kocasının devamlı komşusunun evinde olması, evde sesler duyması gibi durumlar karşısında çıldırması gereken Millie, bu sefer sadece şüphe duyup hayatına devam etti. Hizmetçinin Sırrı kitabında odada duran kadını bile merak edip sorgularken şimdi bu kadar etkeni görüp de umursamaması hayret vericiydi.
! SPOİLER !
Enzo'nun kitap boyunca sadık erkek olarak lanse edilip aynı zamanda komşusuyla bu kadar samimi olması hem tutarsız hem sinir bozucuydu. Zaten olaylar çözümlendiğinde de bu gereksiz samimiyete bir açıklama yapılmamıştı. Özellikle komşusunu "flörtöz ama zararsız" olarak tanımladığı cümleyi okurken sakinliğimi koruyamadım.
Her şeyi gözetleyen diğer komşunun ise olayların içinde olmasını beklerdim. Kayıp çocuğu veya Bay Lowell'ı öldürenin o olmasını bekledim. Polise şahitlik etmek harici çok bir katkısı olmadı kitaba.
! SPOİLER SONU !
Kitabı genel olarak sevdim. Millie'nin pasif kaldığı bir kitap olduğu için puan kırdım. Ayrıca kitabın son cümlesi çok hoşuma gitti :)