·405 syf.····Okunma: 08 Şubat 2025 06:48 Kitapları Nasıl Okumalı, 3-4 yıl önce e-kitap formatında keşfettiğim fakat bir türlü basılı halini edinemediğim bir kitaptı. O zamanlar içindekiler kısmına göz atınca kıpır kıpır olmuştum. Geçen sene bir satıcıdan zor bela bulup edindim. Galiba yeni baskısı da çıktı.
Gerçekten çok güzel bir kitap. Akademik ya da meraklı bir okurun çokça şey bulabileceği bir çalışma olmuş. Dürüst olmak gerekirse, eğer uzun süredir kitaplarla haşır neşir iseniz ve gerçekten kurgu ve kurgu dışını hakkını vererek okuyorsanız, tecrübelerinize yabancı pek fazla şey söylemiyor.
Özellikle analitik ve çoğul okumanın üzerinde duruyor. Bunu sık sık hatırlatıyor. Biz okuyucuların belki de en fazla gözden kaçırdığı nokta burası bence. Sadece eğlenmek ve boş vakti doldurmak için okuyoruz çoğumuz. Ya da okurken yüzeysel kalıyor çabamız, derinlere inemiyoruz. Dolayısıyla bu, okuduğumuz eseri kavrama konusunda eksiklikler yaratıyor. Kitap bunun üzerine çokça duruyor.
Okuması çok kolay ve akıcı aslında ama hayatın olağan akışı ve sorumluluklar derken (iki üç kitap da araya kaynadı) anca bitirebildim. Kitabın sonuna çok güzel bir okuma listesi de koymuşlar. Tek eksi puanım baskı hataları ve yazım yanlışları, bazen göze batıyor ve okuma deneyimini olumsuz etkiliyor. Her kitaplıkta bulunması gereken bir eser.
İyi okumalar :)