2025 19. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2025 11:19
2023 yılında Ayfer Tunç'a Orhan Kemal Roman Ödülü'nü kazandırmış olan Osman, 2023 yılında Can Yayınları tarafından yayımlanan bir romandır. Tunç,romanın baş karakteri Osman Koryürek'in hayatı, ailesinin geçmişi ve çevresi üzerinden Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutmaya çalışmış ve bu konuda oldukça başarılı olmuştur. Zengin ve köklü bir aileden gelmesine rağmen hayatının büyük bir bölümünü savurganlık içinde geçiren Osman'ın aşkları, dostlukları ve iş hayatındaki iniş çıkışları, onu sürekli olarak arayış içinde bırakır. Ayfer Tunç Osman'ın hayat hikayesi üzerinden Türkiye'nin modernleşme süreci, toplumsal değişimler ve bireyin bu değişimler karşısındaki duruşu gibi temaları ele alır romanında.. Ayfer Tunç Osman'ın hayat hikayesini anlatırken,mektuplar, günlükler ve röportajlar gibi farklı anlatım türlerini ustaca kullanarak okururunun hayranlığını kazanmış, bu sayede okuyucu, Osman'ın iç dünyasına ve çevresine daha yakından tanık olmuştur. Bana göre kitabın eleştirilecek tek yanı, bazı bölümlerinin çok fazla uzun olması ve bazı karakterlerin yeterince derinlemesine işlenmeyişidir. Özetle;Tunç, romanında,Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutarken, bireyin kimlik arayışı, toplumsal değişimler ve ilişkiler gibi evrensel temaları da ele almıştır. Romanın akıcı dili, sürükleyici konusu ve etkileyici karakterleri, eminim ki okuyan herkesi kendine çekmeyi başaracaktır. ⋆ ˚。⋆୨୧˚ TANRI TÜRK E YÂR OLSUN ˚୨୧⋆。˚ ⋆
Edebiyat & Roman
OsmanAyfer Tunç · Can Yayınları · 20208,3bin okunma