2025 11. kitabı
🅶🅴🅽🅻🅴🆁🅻🅴 🅳🅽🆂 Hangimiz istemeyiz ki yaş almadan yaşlanmayı, sağlıklı,hastalıklardan uzak bir ömür sürmeyi? Bunun gerçekten mümkün olduğunu görüyoruz kitapla . Hatta kalıtsal ,kesinlikle düzelmez denen hastalıklarda bile bir çığır açıyor "Epigenetik " bilim dalı . Epigenetik ; hücrelerdeki DNA dizilimi değişmeden hangi genlerin aktif olacağının, o kişinin davranışlarına ve çevresel faktörlere göre değişmesini inceleyen alanın adıdır. Kanser , kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, Parkinson ve Alzheimer hastalıkları gibi yaşlanma ile ilişkili olan hastalıklarda önemli derecede rol oynamaktadır .Evet bu hastalıklar artık kaderiniz değil diyebiliriz Nasıl yapacağız derseniz ? Vücudumuzdaki muhafız genleri harekete geçirerek diyebilirim kısaca . Bunun için gen haritamızı bilmek çok önemli tabii .Genetik yapımıza uygun ,kişiye özel diyet programlarına ilave olarak uygulayacağınız egzersizlerle bu süreci doğru yönetmek çok önemli . Ayrıca anne karnına düştüğümüz andan itibaren , anne babadan alınan genlerin nasıl değişime uğradığı ve gelecek nesillere ne şekilde miras olarak aktarıldığını da çok açık şekilde görüyoruz . Çeşitli hastalıklarda önleyici diyet örnekleri ve vücut mekanizmamızın bunlara karşı verebileceği tepkileri de okuduğumuzda işte budur ! deyip sağlıklı bir adım atmaya daha net bir şekilde bakıyoruz . Şöyle de diyebiliriz .Kendinizi bir bina olarak görün ve çıkarılan gen haritası sizin zayıf kolonlarınızı belirlesin .Ortaya çıkan sonuç sizin zayıf ve güçlü yanlarınızı ölçer .Sonuçta uygun diyet , hareket ve çevre koşulları ile güçlenen zayıf yanınız biyolojik saatinizi geri alır . Sağlıkla ve huzurla bol okumalarımız , böyle güzel bilgilerimiz olsun
Genlerle DansGülsen Meral · Mitos Yayınları · 027 okunma