Jacks’in serisini önceden okumuştum ama Caraval serisinden önce okuduğum için şimdi altı kitabı da sırayla okuyup bitirmiş oldum.
Caraval serisini okuduktan sonra fark ettiğim ilk şey yazarın Kırık Bir Kalp serisinde kendini geliştirmiş olduğuydu. Daha akıcı bir anlatım, daha akılda kalıcı cümleler ve bence daha güzel bir hikaye oluşturulmuştu. (Son kitap hariç)
Son kitapta sanki başka bir seriye geçmişim gibi hissettim açıkçası olaylar çok karışmıştı :/
Donatella ve Evangeline kıyaslamalarını çok gördüm ama bence Evangeline >>>>
Caraval’da Donatella’nın zekasından etkilenmiştim fakat sonraki kitaplarda karaktere ilgim bayağı azaldı. Bence Donatella cesurdan çok pervasız bir karakterdi. Evangeline ise idealist, iyimser bir cesaret örneği gösteriyor. Saf yönleri var, umutlu ve insanların içindeki iyiliğe inanıyor. Donatella gibi zalim bir karakter değil ama kesinlikle daha inatçı ve cesur. Jacks’i yanına almadan bir sürü olayı kendisi çözdü; tehlikeli olayların içine tek başına dalıp kendi kendine halletti. Sürekli kurtarılan ve çevresinde koruyucuları eksik olmayan Donatella’nın aksine zehir içmekten de başkalarını kurtarmak için sonuna kadar savaşmaktan da çekinmedi. Yani bence sanılanın aksine romantik ve pasif bir karakter değildi.
Ayrıca yay burcu olduğuna çok eminim sjsksk Kitap boyunca bunu düşündüm :’) Jacks de tam bir manipülatör balık erkeği arkadaşlar bu da dipnot olsun burada eheh.
-Buradan sonrası spoiler olabilir-
Ek olarak Jacks ile Evangeline’in birbirine benzediğini düşünüyorum. İkisi de aşkı arıyor ve istedikleri şeyler için sonuna kadar gidiyorlar. Umudunu kaybeden Jacks’i ise yine umut dolu Evangeline kurtarıyor.
Bazıları elma bir yere bağlanmıyor demiş ama bence Lala’nın dikiş dikmekten bahsettiği bir yer vardı orası bize ipucunu veriyordu. Yani benim teorim en azından; Jacks aslında umutsuzca aşkı bulup öpme dürtüsünü elmayla dikkatini dağıtarak yeniyordu aynı Lala’nın dikiş dikmesi gibi. Sonda da artık kaderindeki aşkı bulup öpebildiği için elmaya dadanmasına gerek kalmıyor diye düşündüm ben “Artık ihtiyacım yok” gibi bir şey demişti çünkü. Genelde Evangeline ile yalnız kaldığı anlarda hep elmayı ısırıyordu mesela, diğer sahnelerde sadece atıp tutuyordu. Bilmiyorum oraya bağladım djdks
Kırık Bir KalpHiç Bitmeyen MasalFinaleLegendCaraval