·352 syf.····Okunma: 12 Şubat 2025 12:29 Senelerce kirada yaşadıktan sonra, şu yalan dünyada geçecek kalan günlerinizin tadını çıkarmak için tam olarak hayallerinizdeki evi bulursunuz. Emlakçının “Bu evde daha önce ölen insanlar oldu.” lafını bile duymazdan gelirsiniz. Artık köklerinizi salacağınız, içinize sinen, size yuva hissini tattıracak huzurlu bir eviniz vardır. Geçmişte birkaç kişi ölmüş, çok mu? Ancak eylül ayı geldiğinde duvarlardan kan akmaya, gece boyunca yardım çığlıkları duymaya başladığınızda huzurunuz kaçar. Ancak sorun yoktur; oyunu kurallarına göre oynadığınızda üstesinden gelemeyeceğiniz bir şey yoktur. Eylül ayını atlattıktan sonra nasıl olsa her şey normale dönecektir.
Margaret ve kocası tam dört yıldır bunun üstesinden geliyordur. Ancak kocası bir gün ortadan kaybolur ve kızları Katherine, babasını bulmak amacıyla eve gelmeye karar verir—hem de eylül ayının en civcivli zamanında! Margaret, bir şeyler yapması gerektiğinin farkındadır, çünkü bodrumda yaşayan Efendi Vale uyanmak üzeredir.
Okurken o kadar keyif aldım ki anlatamam! Gizem ögesini yazar çok güzel kurmuş, sayfaları hızlıca çevirmek istiyorsunuz. Etkiyi artırmak için köyde okudum; ancak korkmam için ayet okumam lazım, korkmadım ama içindeki gerilimden gayet memnun kaldım. Yazarın kalemini çok sevdim. Margaret’ın evliliğinde yaşadığı sorunları kendisinden tavizler vererek görmezden gelmeye çalışması içimde bir yerlere dokundu. Sadece korku kitabı olarak değil, alt metinde işlediği konular itibarıyla da kitaba bayıldım. Bu türle ilgilenenlere öneririm!