2025 10. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2025 21:55
Çok övüldü, çok popüler oldu diye büyük bir hevesle başlamıştım ama ne yazık ki umduğumu bulamadım. Kitabın konusundan bahsetmek gerekirse Lowen adında maddi durumu sıkışık bir yazar var. Bir gün Lowen’a, hastalığı yüzünden kitabını tamamlayamamış ünlü yazar Verity’nin kocası Jeremy tarafından bir iş teklifi gelir. Jeremy, yüksek miktarda para karşılığında Lowen’dan Verity’nin tamamlayamadığı seriyi tamamlamasını ister. İşi kabul eden Lowen, Verity ve Verity’nin kocası Jeremy’nin yaşadığı eve gelir. Kitabı tamamlamak için Verity’nin kitap için aldığı notları okumaya başlayan Lowen, bir taslak bulur. Taslakta Verity’nin yazdığı otobiyografisi bulunmaktadır. Bu otobiyografide Verity’nin kızlarının başına aslında ne geldiği, Verity’nin yaşadıkları vs. yazmaktadır. Bu taslağı okumaya başlayan Lowen, iğrenç gerçekleri öğrenmeye başlar. Kitabın sonuna kadar büyük bir merakla okudum. Bazı yerler gerçekten gerici ve dehşet vericiydi. Ama o son olmamış. Herkesin söylediğinin aksine ben öyle şok edici bir ters köşe bulamadım. SPOILER! Yani öncelikle saçma bulduğum şey Verity’nin kötürüm taklidi yapması. Verity konuşamıyor, hissedemiyor, öylece yatıyor, ve doktorlar bunu anlayamıyor mu? Verity taklit yapacak, doktorlar da “ha tamam o zaman bu hastamız engelli kaldı, yapacak bir şey yok” mu diyor hiçbir test yapmadan? Bir kere en basit elektromiyografi testiyle Verity’nin yalan söylediği anlaşılır ama doktorlar buna tenezzül etmemiş. İkinci olarak Jeremy’nin tepkileri, Verity’ye yapmış oldukları ile Jeremy’nin Lowen’a verdiği tepkiler uyuşmuyor. Yazar büyük ihtimalle bunu kitabın o son cümlesi için kafa karıştırıcı bir şeyler yapmaya çalışmış ama olmamış. Sonuç olarak, beğenemedim. Sonu olmasaydı daha iyi olurdu. Kitabı tavsiye etmiyorum ama Colleen Hoover okumaktan da vazgeçmiyorum.
VerityColleen Hoover · Epsilon Yayınevi · 20256,9bin okunma