Yâsin- Kûn fe yekûn ..
82. Onun için zor yoktur. Onun kudreti karşısında en ufak ile en büyük birdir. O bir şey yaratmak istedigi zaman O'nun yaptığı (sadece) "Ol" demekten ibarettir. “Ol" dedigi şey, dilemesine bağlı olarak bazen Hemen bazen de belli bir süreç sonunda oluverir.
Sayfa 235
Din
O iki heceyi, İsraile de söylese ya.!
@the_Divinist hiç olan kimse, keşke demez. Hiç olan bir kimse birsey haketmez. Hiç olan biri Hiç olduğundan haberi bile yoktur. Dolayısıyla varlık ve yokluk her ikisi de pek birşey ifade etmiyor. Adil bir düzen fikrine kendinizi inandırmaya çalışıyorsunuz. Başka çareniz yok. Ama buna inanmak mümkün değil. Dünya da binlerce çeşit inanış var. Hepsi kendisinin kinin doğru olduğunu iddia ediyor. Hepsi birer iddia kanıt arayacaksan hepsi sezgisel. Tek bir tanesi gerçek değil. Yani Hepsi karşılıksız. Taptıkları şeyin umrunda değil tüm ibadetleri. Herkes aynı kişiye dua ediyor. İki kişi kavga ediyor. Ben döveyim diye aynı kişiden yardım istiyorlar. hadi aralarını bul bakalım. Çok komik gerçekten insanların inançları. Konu din oldumu mantık devre dışı kalıyor maalesef.