Puan vermedi·424 syf.····Okunma: 16 Şubat 2025 22:11 Çok sevdiğim bir hoca Prof. Dr. Aslıhan Dönmez. BDT eğitimi alırken ders anlatımındaki duruluğu çok beğenmiş, kendisinden terapi almak ne güzel olurdu diye içimden geçirmiştim. Sonrasında yazdığı yeme bozukluğunun üstesinden gelmek kitabından da fazlaca faydalanmıştım.
Bu kitapta da kendimden çok parça buldum. Amozon kadınları diye hitap edilen günümüzün modern kadınları aslında. Her alanda mükemmeli yakalamaya çalışan mükemmel çalışan, mükemmel anne, mükemmel eş… Tabiki mükemmele ulaşmak sanal bir hedef. Bu zor yolculukta belirsizliğe tahammülsüzlük, olumsuz duygulara tahammülsüzlük, hayır diyememe, beden algısı, kurban psikolojisi, travmaya maruz kalma,davranışsal bağımlılıklar, romantik ilişkiler ve annelik başlıklarından oluşan bölümlerde 10 farklı Amazon kadını ile tanışıyoruz kitapta. Her birinden bir parça buldum kendimden bende. BDT yaklaşımıyla bu kadınların iyileşme yöntemleri örneklendirilirken her alıştırmayı kendimiz için yapabileceğimiz kısımlar da bulunuyor kitapta. Kendine yardım kitabı olarak çok faydalı buldum.
Aynı zamanda ruh sağlığı uzmanları için benzer problemleri yaşayan danışanların oturumlarını yapılandırmada elimizden tutacak bir kaynak olabilir.
Eğer bir amozon kadını iseniz bu kitap size çok şey katacaktır diye düşünüyorum.