Polisiye sevenler için heyecanı yüksek bir kitap yazmış yine #maxseeck .
Instagram fenomenlerinden Lisa ve Jason’ın aynı gün kaybolmasıyla başlayan olaylar, bir kadın cesedinin kıyıya vurmasıyla devam eder.
Finlandiya’nın en çok takip edilen sosyal medya fenomenleri ve yaşam tarzı blog yazarları kayıp olunca elbette bilgi çekici bir konu haline gelmişti. Konuyla ilgili soruşturma ise dedektif Jessica‘ya verilmişti. Haberler yayıldıktan sonra ise her ikisinin de takipçi sayısında artış yaşanmıştı. Buraya kadar kurgulanmış bir kayıp olduğu düşünülse de gerçek öyle değildi elbette. Çünkü Lisa’nın Instagram hesabından yeni bir fotoğraf paylaşılmıştı. Üstelik mesaj içerikli bir altyazı ile birlikte. Artık bu durum bir reklam kampanyasının çok ötesinde bir suç işlendiğine dair bir işaret olmalıydı. Profil açıklamasında ise “ huzur içinde uyu” notu vardı.
Böyle bir durumda ilk akla gelen elbetteki kişinin takipçileridir. Belki şüpheli bir durum yakalanır diye öncelikli olarak sayfalarını incelemeye başladılar. Özellikle yorumlardan belki bir ipucu çıkabilirdi. Elbetteki yaşadığı yer, arkadaşları ve yaşamına dair her detay gözden geçirilecekti.
Soruşturma devam ettikçe ikisi hakkında derinlemesine bilgiler elde ederek okumaya devam ediyorsunuz. Mesela ikisinin arasında bir zamanlar duygusal bir bağ olduğu bilgisi gibi.
Sonrasında konuya dahil olan kişi ve olayları ile hareketi hiç bitmeyen kitap, türü sevenler için güzel bir seçim olacaktır. Dışarıdan gördüğümüz hiçbir kişi ve olay aslının çok daha ötesindeki gerçekleri bünyesinde barındırıyor olabilir.
Tam konu çözüme bağlandı derken yazar sizi öyle bir şeyle karşılaştırıyor ki aklınıza başka şüphe tohumlarını ekiyor. Hiçbir şeyden emin olamayacağınız bir güzergah bu. Belki de en çok hiç kimseden emin olamayacağınınız tekinsiz bir içerik.
Hiç kimse sizin gördüğünüz gibi olmayabilir…