Lolita'nın bakış açısı
2025 2. kitabı
Okunma: 22 Ağustos 2025 00:00
Önermek konusunda insanı ikileme düşüren bir hikaye çünkü her ne kadar bize bu duruma maruz kalan birinin bakış açısını verse de kitap çok fazla tetikleyici öge içeriyor. Kesinlikle +18 olarak düşünüyorum yaş sınırını. Konusundan bahsedersek Vanessa 15 yaşında yatılı liseye kaydolan bir kız. İlk başta gayet sıradan bir okul yaşantısı var gibi görünüyor ama yavaş yavaş onun 45 yaşındaki edebiyat öğretmeni Strane'nin ağına nasıl düştüğünü okuyorsunuz. Strane başta oldukça masum bir şekilde Vanessa'nın şiirlerini övüyor ve Vanessa çabucak bu ilgiye kapılıyor. İlk başta Strane için hisleri sevdiği bir öğretmenin dersinde başarılı olmak,onun cazibesine kapılmaktan oluşuyor ama sonra Strane bu durumu masumane ve normal göstererek Vanessa'ya temaslarda bulunmaya başlıyor. Vanessa'nın kendisine olan hayranlığını kullanıyor ve bunu kızın gözünde bir aşka benzetmeye çalışıyor. Kitap boyunca sık sık Vanessa'nın bir çocuk gibi görünmediğini ve bunun suç sayılmayacağını tekrarlıyor. Ona Nabokov'un meşhur kitabı Lolita'yı hediye ediyor ve bu tiksinilen çifti romantikleştiriyor. Tamamıyla manipüle ederek Vanessa'yı kandırıyor ve bu ilişkinin Vanesse'yı nasıl etkilediğini okuyoruz. Kesinlikle hiçbir sansürleme olmadan açık bir şekilde okuyoruz bu kitabı. My Dark Vanessa
Kara Vanessa’mKate Elizabeth Russell · İthaki Yayınları · 2022158 okunma