·536 syf.····Okunma: 18 Şubat 2025 19:06 Uzak zamanlardan , yorucu ve bir o kadar da güzel yolculuklardan geliyorum bu kitapla.
Aşkın , savaşın, göçün , vatan hasretinin ve imkansız bir buluşmanın böyle içimize işleyerek anlatılması hususunda yazara teşekkürlerimi sunuyorum.
Son cümleden sonra insan içine çekiliyor sessizleşiyor tıpkı Trabzon’dan ayrılmak zorunda kalan Zehra gibi.
Ne zor sıla özlemi çekmek , bilmediğin tanımadığın ellerde yaşadığın yerlere ait emareler aramak , vatanındayken kıymetini bilmediğin aitlerinin burnunda tütmesi.
Ayrılıklar sonrası geri dönüşlerde eski senden eser kalmaması, diktiğin ağacın bile sana yabancı olması, başka gözlerle bakması insanın ne kadar zoruna gitse de aldığı nefese minnettar oluyor her şeye rağmen.
Ve sonunda bütün bunları neden çektiğinin cevabı olan aşkın denizinde kaybolmak , vatanını bulmak o denizde.
İsmini bilmediğim Hoca ile bir sürü şehri ziyaret ettim onunla köklerini aradım.Çok sevdiğim Trabzon’un eski zamanlarını okumak kalbimi gülümsetti.
Eşim tavsiye etmişti oku güzel kitap diye bayadır erteliyordum keşke daha önce tanışsaydım Zehra ve Settarhan ile.