Dinde zorlama yoktur!
Kur'an, Tevbe; 5, "Haram aylar çıkınca müşrikleri nerede bulursanız öldürün, yakalayın, kuşatın, hapsedin onları, gelip geçecekleri bütün yolları tutun. Fakat tövbe ederler, namaz kılarlar ve zekat verirlerse bırakın onları, şüphe yok ki Allah suçları örter, rahimdir."
1.341 Gösterim
Tevbe Suresi birinci ayet ; "Allah ve Resulünden, antlaşma yapmış olduğunuz müşriklere karşı fesih ­bildirimidir!" Şeklinde başlıyor yani anlaşma yapılan Müşriklerden bahsediliyor. Sûrenin özellikle 12-13 . Ayetlerine de bakmanızı tavsiye ederim.
Ömer
Gelen olumsuz yorumlara cevabım = youtube.com/shorts/kSn0UqDn...
Tevbe Suresi 5. ayet, belirli bir tarihsel bağlam içinde inmiştir. Ayetin bağlamı, Mekke müşriklerinin İslam’a ve Müslümanlara karşı sürekli olarak düşmanca tavır sergilemeleri, antlaşmaları bozmaları ve saldırgan tutumlarını sürdürmeleriyle ilgilidir. Tevbe Suresi’nin ilk ayetlerinde, bu müşriklere dört ay mühlet tanındığı ve barış içinde kalanlara dokunulmayacağı belirtilmiştir (Tevbe 2-4). Ancak bu süre sonunda, düşmanlıklarını sürdürenlere karşı savaşılması emredilmiştir. Bu ayet, genel bir öldürme emri değil, belirli bir tarihsel dönemde ihanet eden ve savaşan müşriklerle ilgili bir savaşa dair hükümdür. Aynı surede (Tevbe 6), eğer bir müşrik sığınma talep ederse, ona güvenli bir geçiş sağlanması gerektiği açıkça belirtilmiştir. Ayrıca, Kur’an’ın geneline baktığımızda ‘Dinde zorlama yoktur’ (Bakara 256) ilkesi bulunur ve İslam, inanç konusunda zorlamayı reddeder. Bu yüzden, Tevbe 5. ayetini bağlamından kopararak vermek, hem akademik hem de samimi bir tartışma yöntemi değildir. Eğer konu hakkında gerçekten bilgi edinmek istiyorsan, surenin başını ve devamını da incelemeni öneririm.
Ömer
Kuran olaylara göre anlık iniyor tezinize istinaden kuruyorum bu cümleleri. İnanışa göre Ebu leheb in gayrimüslim olarak öleceğini on yıllar öncesinden soyleyen ayetler, söz konusu müşriklerin sözünden cayacağını veya müşrik olarak öleceklerini bilmiyormuydu yoksa biliyordu da savaşın sonucuna tesir etmek mi istemedi. Ya kuran eğer kuran ı Kerim i bir bütün olarak ele alalım derseniz o da olur ama genelde israiloğulları ve hz Musa dan bahsediyor eğer okumadıysanız haberiniz olsun :)
Surenin başında yazılanları neden yazmadıniz Kuran ,Tevbe suresi 5. Ayet "İkinci ayette müşriklere tanınmış olan bu ateşkes ayları sona erince, -ki o zaman savaş hâli başlamış demektir-eğer kendilerine sunduğunuz üç seçenek içerisinden savaş seçeneğini tercih etmiş-lerse, o müşriklerden ölümü hak edenleri gördüğünüz yerde öldürün".
Ömer
Hasret taş en temel de yatan problem bu zaten siz sizden aykırı düşünen herkese saldırı dili tercih ediyotusnuz, size tek cevabım #249277656 tabi anlamak isteyene :)
Ömer
Tavsiyeniz üzerine tekrardan baktım, ve yine inanmayı reddenleri öldürün diyor, dil uzatanlara hadlerini bildirin diyor. Yani sizce de zoraki bir inanışa sevk etmez mi:)