2025 27. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2025 01:09
Yapay Zekâ kullanımının çokça arttığı günümüzde olası bir Dijital Kıyamet kurgusu ile geldim . Polat Onat'ın ilk kitabı değil lâkin benim kalemi ile tanışma kitabım İnternetin Silindiği Gün . Bir sabah kalktıklarında insanların cep telefonlarında internetin olmadığını farketmeleriyle başlayan hikâye, çift zamanlı ilerliyor . Ve şunu söylemek isterim ki her iki hikâye de ayrı ayrı şahane romanlar olurmuş. İki kurguyu da çok begendim . Ama yazar tek bir kitapta şahane bir şekilde birbirine bağlamış iki hikâyeyi . Kaos Önleme Merkezi'nin ajanlarından Zuhal, merkezden aldığı emirler ile kadere müdahale ederken , son aldığı görevden sonra yaptığı işi sorgulamaya başlar . On yedi yaşındaki bir çocuğu öldürmek vicdanını rahatsız etmiştir zira . Ve diğer hikayemiz ise İnternetin olmaması sebebiyle yaşanan kaos ortamında Batman'da yaşayan Burhan ve Huriye , oğulları Özcan'ı teyzesinin yanından almak için zorlu bir yolculuğa çıkarlar . Batman'dan İstanbul'a geçtikleri şehirlerde yaşananlar her geçen gün daha da berbat hâle gelmektedir . Yolda karşılaştıkları inanılmaz olaylar ile gelecekte olası bir Dijital Kıyamet'in hayatımızda nelere yol açacağını buyrun okuyun derim ben :⁠-⁠) Yerli Bilim Kurgu edebiyatının son yıllarda dikkat çeken isimlerinden biri Polat Onat . Distopik ve apokaliptik bu eseri ile yine çok konuşulacak. Q Yayınları da son zamanlarda dikkat çeken kitapları ile gündem de . Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim :⁠-⁠) Kapak tasarımı, Kalın karton kapak cildi şömizli ve kuşe kağıt posteri ile oldukça güzel bir kitap. Tavsiyemdir .
Roman-Edebiyat
İnternetin Silindiği GünPolat Onat · Q Yayınları · 202547 okunma