···Okunma: 15 Şubat 2025 00:00 Sinan Akyüz/Bir Evlilik Komedisi
"İnsan yalnızken geleceği düşünüyor ve o geleceği düşünmek insanı yalnızlaştırıyor "(S.352)
Sinan Akyüz bu kez bambaşka bir kitap ile karşımıza çıkıyor. Daha önce okuduğum kitapları savaş üzerineydi ve kitabın sonunda ağlamakla biterdi. Fakar bu kez tebessüm ettiriyor bizlere.
Evlenmemiş üç kız kardeş ve onları yana yakıla evlendirmeye çalışan annelerinin hikayesi. Şehirli kadınların ve toplumun evliliğe bakış açısı keyifli bir şekilde kimi zaman güldürüp kimi zaman düşündürerek ele alınmış.
İnsanlar, ister köyde yaşasınlar ister şehirde evlenmeyen birini gördü mü hemen bu konudan vurmayı çok severler. Toplum anlayışımız belli bir yaşı geçip hala evlenmemişsek hemen evde kalmış yaftasını yapıştırıp, baskılara başlıyorlar. Bu kitapta da bu sorunlarla karşı karşıya gelen kardeşlerin ve annenin komik hayatlarını okuyoruz.
Ben okurken büyük keyif aldım. Kitabı ilk gördüğümde evli çiftlerin hayatlarını anlatıyor diye düşünürken, karşıma tam tersi bir konu çıkması keyif verdi işin açıkçası
Bir Evlilik Komedisi kitabını Emircan'a Sahaf ablamız hediye etti.Emircan'da kendi okuyup sevince benimde okumam gerektiğini düşünüp hediye olarak gönderdi. İkimizde ne umduk ne bulduk olduk. Ama Sevinç ablam bence Emircan'a verilecek en güzel kitaplardan birini vermiş.
Bir nebze olsun tebessüm etmek isteyenlere tavsiye ederim...
Kitapla ve sevgiyle kalın...