2025 18. kitabı
Merhabalar sevgili arkadaşlar. Çok şükür kar yüzü gördük. İki gündür kar sevdasından kitap okuyamayan ben dün gece basladığım ve bugun soluksuz okuyup bitirdiğim harika bir kitapla karşınızdayım. Kitap beni paramparça etti. Göz yaşları ile bitirdim. Gerçek yanlizca bir bakış açısı ile sınırlı değildir. Bu hikayeyi ; bu hayatı yasayan beş kisinin ağzından ve herkesin kendi gerçekliği ile okuyoruz. Tabi ki yazarımız psikiyatr ve psikoterapist olunca insan ruhunun derinliklerindeki açmazları, pek cok yerde kendine bile itiraf edemediği duyguları ustalikla ele alarak bize harika bir analiz ve okuma serüveni sunuyor. Hayat bazen gercekten de bize sürprizler yapıyor. Hayatta ben bunu yapmam dedigin seyleri yaparken buluyorsun kendini. Hani diyor ya bı söz "kimse sınanmadiğı günahın masumu değildir diye " 'O yuzden kimse öyle büyük laflar etmemeli. Öyle bir sınav dünyası ki burası işte hayat insanı o "asla! " dedikleriyle sınıyor cogu zaman. Ve beş hayat, aldatan adam ,aldatilan kadın, bekletilen ve cok sevilen kadın, gayrimeşru evlat, hastalıklı anne , ilgili anne, ilgisiz anne ,annelik , babalık ,sevgi , ihanet ,arafta kalmış hayatlar, pişmanlıklar ve herşeye rağmen hiç pişman olunmayan yaşanmışlıklar. İnsanın ruh dünyasına ait karmasik düşünceler. Her birinin hayatını , olaylara bakışını okuduğumda kendi penceremden de sorguladım onları. Olaylar ayni ama yaklasimlar farklı oluyor her insanda ben ne yapardim, doğrusu neydi. Dogru her zaman bitane midir? Ama şu bir gercek ki aşk her zaman üzer. Hayatta hep mantikla hareket edebilmeli ama olmuyor işte bazen. Tesadüfler mi, kader mi, biz mi kim belirliyor bu hayatı? Cok beğenerek okudum, şiddetle tavsiye ederim. Hayata farkli pencerelerden bakabilmek, insanları yargilamadan önce anlayabilmek ve bence en önemlisi bu süreçte kendimizi anlayabilmek adina, satır aralarında pek çok öğreti ve hayatın gerçekliğini bizlere sunan, kendinizden mutlaka birşeyler bulup hayatiniza güzel dokunuşları olabilecek bu kitabı okumanızı isterim . #k:472154aslı Aslı Aktümen
Beş Ses Bir SırAslı Aktümen · Destek Yayınları · 2024709 okunma