2025 18. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2025 18:23
Dünya mitolojisi için en fazla içindekiler kitabı olabilecek bir kitaptır. Hani kısa açıklamaları olan içindekiler bölümü gibi düşünün kısa bir bakarsınız hoşunuza gidiyorsa gider miti araştırır öğrenirsiniz o kadar. Kitap başka ne işimize yarar bilemedim her şeyden bir kaç bilgim olsun ortamlarda satayım deseniz satamazsınız.. Mitler o kadar dümdüz alınmış ki kitapta yazar özet çıkarmak için zahmete bile girmemiş bana göre.. Eğer benim gibi bir mitoloji delisiyseniz anlarsınız özet bir kitap okurken birkaç versiyonu olan hikayelerin en bilinmedik versiyonunu olanını okuyunca şaşırdım açıkçası tam tersi olması gerekmez miydi? Tamam bende farkındayım 400 sayfada dünya mitolojisini yalayıp yutmayı beklemiyordum zaten ancak o kadar düz bir anlatımı var ki bazı sayfalar isim çorbasından ve birbiriyle bağdaşmayan paragraflardan ibaretti. Zaten kitapta 400 sayfa değildi aslında her iki sayfadan birinde görsel var yani anlayacağınız kitabın hakkı 200 sayfa falan. Özetlik olsun kısa çerezlik bilgiler alayım derseniz yine 200 küsür sayfa olup okunmaya değer sayfalarında yazarın kopyala yapıştır yapmış gibi hissettirmekten ziyade özet çıkarmak için uğraştığını hissettiren okunması daha kolay alternatif olarak Bir Nefeste Dünya Mitolojisi'ni önerebilirim en azından ben ne okuyorum diye tekrar tekrar isim çorbasını okuyup kendinizi sorgulamazsınız :)) Gerçek bir dünya mitolojisi özeti okumak isterseniz Donna Rosenberg'in Dünya Mitolojisi'ni öneririm. Evet sayfa sayısı fazla ama tek seferde oturup bitirmek zorunda değilsiniz zaten, japon mitleri yunan mitleri mısır mitleri hint mitleri vs vs şeklinde bölüm bölüm olduğu için bölerek planlı bir şekilde kitabı bitirmek aslında çokta kolay ben neredeyse bir yıla yakın bir sürede başka kitaplarda okuyarak ara vere vere bitirmiştim meraklılarına tavsiyemdir okuyun okutturun efenim :) Bu kitap için puanım 10/4 şeklinde olacak o da emek var diye en azından her sayfada uğraşıp resim kullanılmış teşekkürler.
Mitoloji
Dakikalar İçinde MitolojiNeil Philip · Kronik Kitap · 2022973 okunma
Ben de mitolojiye giriş için işime yarayacak bir kitap arıyordum, senin önerilerine bakacağım. Bu kitabı da hayatıma sokmadan çıkaracağım ahahahh. Önceden podcast dinliyordum mitolojiyle ilgili ama odak sürem 15 sn olduğu için kaçırıyordum her şeyi 😭😭
Süмеччa
Sümeyye first of her name mother of cats rica ederim 💕 Ben de sana güveniyorum hadi bakalım sen aklan koyduğun her şeyi başarırsın çünkü senin inanılmaz bir gücün var 😂