2020 45. kitabı
Okunma: 24 Kasım 2020 00:00
Bugün sizlere biraz dönem(tarihi) biraz da otobiyografik bir eserden bahsedeceğim. 1972-1980 yıllarında geçen romanda Sinan'ın hayat hikayesine tanık oluyoruz. Sinan Trabzondan Artvin öğretmen yatılı okuluna gider ve o dönem yaşanan öğrenci olaylarının içinde kendini bulur. Sinan milliyetçi fikri savunan taraftadır. İdeolojik fikir hareketlerinden dolayı Çanakkale'ye sürgün edilir. Çanakkalede de davasını, bırakmaz. Ülkü ocaklarında başkanlık yapar, konuşmalarıyla herkesi etkilerdi. Okulun edebiyat kulübünde yer alan Emine'ye olan aşkını dile getiremez. Daha sonraki yıllarda Rana ile tanışır ve ona karşı hissettiği duyguların neler olduğunu anlamaya, anlamlandırmaya çalışır. Okulu bitirdikten sonra Urfa'ya atanır. Ancak olaylar burada da peşini bırakmaz. Akıcı ve sade bir dille yazılmış ve olayları tarafsız bir şekilde ele almış yazarımız. Severek okudum, siz değerli kitapseverlere de gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. 1970-80 yıllarında ülkemizin geneli açısından yaşattığı etkileri biliyordum ancak bireysel olarak bir insanın hayatında nelere yol açtığını bu kitabı okuyunca fark ettim. O yıllarda sağ-sol, milliyetçi-devrimci ayrışması vardı. Bu nedenle insanlar sevdiği bir insana (eğer aynı ideolojik düşünceye sahip değilse) sevgisini bile ifade edemiyormuş. #eylülekadar #ertuğrulözgün #tarihikitap #dorlionyayınları Ertuğrul Özgün
Eylül'e KadarErtuğrul Özgün · Dorlion Yayınevi · 201926 okunma