Puan vermedi·150 syf.····Okunma: 25 Şubat 2025 22:38 Büyük ihtimalle bu kitabı okumuş birçok kişiyle aynı tepkileri verdim: Neler oluyor yahu? Nerdeyiz şimdi? Buraya nasıl geldik? Bu kimdi?Aklımda bu sorularla okuya okuya bitirdim kitabı. Zaman ve gerçeklik kavramı yok. Bir oradasınız bir burada.
Juan Preciado, annesinin ölmeden önce babası Pedro Paramo’yu bulmasını istemesiyle Comala’ya babasını bulmak üzere yola çıkar. Comala tahmin ettiğimiz bir köy tanımından çok uzaktır. Bomboş bir köydür fakat canlı bakımından :)
Açıkçası beklentimin altında kalan bir kitap oldu. Ben çok daha farklı hayal etmiştim inceleyince. Kötü bir kitap olmamakla beraber beklediğim o çok iyi kitap düşüncesini yarattığını söyleyemem kendi adıma. En azından paragraflar arası kopukluklar, çoklu karakter ve diyaloglara rağmen o an konuşanın kim olduğunu bilememek kitabı benim için bir hayli karmaşıklaştırdı. Şuna eminim ki kitap ikinci bir okumayı hak ediyor, belki de aşina olmak gerek. Yıl sonuna doğru bu kitabı tekrar okumak istiyorum çünkü kötü bir kitap olduğunu düşünmüyorum. Belki de benim beklentim çok farklı ve yüksekti.