2025 20. kitabı
"İçinde öyle bir sızı vardı ki tarif dahi edemeyeceğim. Utancım, kavgam, sevdam, inandıklarım, inanmadıklarım koyu bir kavgaya tutuşmuş, ara dayağı yiyen ise ben olmuştum. Dizlerimin üzerine çöktüm. Camide bir Allah vardı, bir de ben!" Bugün sizlerle paylaşmak istediğim kitap bu cümlelerle başlıyor. İnsan kalabilmek öylesine zor ki hele bu devirde hem çok kolay hem de çok zor. Öz benliğimizi kaybetmeden maneviyatımızı vicdanımızı insanlığımızı yitirmeden yaşayabilirsek ne mutlu bize. Rabb'imiz de bizden bunu istemiyor mu zaten seçtiğimiz dinimizde İslam'da önce insana sevgiyi hoşgörüyü saygıyı tüm canlılara karşı bizden istediği bu değil mi aslında. İslam dini sevgi dinidir dinde zorlama yoktur ama maalesef ki çevremizde gördüğümüz pek çok din adı altında yaşanan olaylar dini kullanan kişilerin elinde insanlığı dinden ve insanlığından uzaklaştırıyor dinimizden uzaklaştıkça aslında insanlığımızdan da uzaklaşıyoruz ve bu tam bir kısır döngüyle devam edip gidiyor. Kaybolmuş insanlar topluluğu... kitabımızda da düşünmeden attığı adımlarla farkına varmadan kendini kaybetmiş ama vicdanını kaybetmemiş bir adamın kendi iç hesaplaşması ile aslında biz de kendi iç hesaplaşmamızı yapıyoruz. özümüzü gerçekten unuttuk, unutturuluyor ve biz hep suçlayacak birilerini arıyoruz şeytan, internet televizyonlar, kötü çevre, küresel gücler ama en önemli düşman içimizde; "kendi nefsiniz." İster okumuş olsun ister cahil olsun kendi nefsine hükmedemeyen insan aslında en cahil insandır.. Düşünmek aslında bizi diğer canlılardan üstün kılan, insan olmamızı sağlayan tek unsurken düşünmeden sadece heva ve heveslerimizin peşinde koşturur olduk. hoş görürsüzlüğün,.insanları görünüşleri ile yargılamanın, kendine değil de etrafına odaklı yaşamanın, düşünmeden nefsimizin isteklerine uyarak yaşamanın bizlere neler yaptığını okuyoruz bu kitapta. Unutmak bir nimettir yeri geldiğinde; acıları unutmak yaşamı kolaylaştırır, nefes almayı kolaylaştırır ama özünü, kim olduğunu , dünyaya geliş amacını, vicdanını unutursan işte o zaman vah haline ,kendini kaybedip boşlukta savrulup durursun. Kendi katilin olursun. @kosesale Kaleminize, yüreğinize sağlık.Yine harikas KitapsızŞale Şale Köse
KitapsızŞale Köse · Artshop Yayıncılık · 202427 okunma