2025 7. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2025 20:28
Normalde bir kitapta size karakterler sevdirilir yani en azından bir tanesini seversiniz, ama bu kitapta öyle bir durum söz konusu değil, aksine sizin sinirlerinizi oldukça yıpratacak baş karakterler mevcut. Heathcliff beni kitabın başlarında üzmeyi başardı ona gerçekten acıdım ve sevilmesini istedim fakat ilerledikçe dönüştüğü kişilik beni dehşete düşürdü, onun bu dünyada sevebildiği tek canlı Catherine Earshaw... Catherine'in şımarıklığı bambaşka bir konu, camları açıp kendini öldüresiye hasta etmeyi göze almış bir deli kendisi ve bunun gibi birçok olay daha... Heathcliff'in evine kiracı olarak gelen Lockwood'dan dinliyoruz hikayeyi, kitabın ilk sayfasından itibaren hikayenin içine dalabilirsiniz, gayet sürükleyici ve duygu karmaşaları yaşatan bir kitap. Kitapta çok karakter mevcut ama karıştırmak pek mümkün değil çünkü biri ölüp biri geliyor, örneğin büyük Catherine ölüyor ve küçük Catherine doğuyor yani uzun bir hayat hikayesi mevcut. Hikayenin tek mutlu çifti Hareton ve Küçük Catherine. Heathcliff bu dünyanın malında çok gözün vardı ama kitabın sonunda onlar mutlu oldu :)
Uğultulu TepelerEmily Brontë · Martı Yayınları · 201257,8bin okunma