John Verdon Fırtınada Yanacaksın'da yine zekasını konuşturmuş. David Gurney Newyork Polis Teşkilatından emekli bir dedektiftir. Karısı Madeleine ile küçük bir kasabada yaşarlar. Yaşadığı kasabanın yakınlarındaki White River kasabasında son günlerde yaşanan karmaşadan uzak kalmaya çalışsa da, sonunda Bölge Savcısının kendisine sunduğu yardım teklifi ile işin içine girer.
Bir yıl önce beyaz bir polis tarafından, görev başındaki polise hakaret ettiği gerekçesi ile siyahi bir adam öldürülür. Polis memuru suçsuz bulunarak serbest bırakılır. Aradan geçen bir yıl boyunca kasabada, siyahilerle beyazlar arasında sürtüşmeler devam eder.
Siyahilerin öldürülen arkadaşlarını anmak için düzenledikleri yürüyüşte, beyaz bir polis memuru, kimliği belirlenemeyen bir tetikçi tarafından vurularak öldürülür. Bu cinayet kasabadaki ırkçılık savaşını da tetiklemek üzeredir.
Dave Gurney cinayeti soruşturma çabasındayken, ardından başka ölümler de gelir. Durmak bilmeyen cinayetler kendisine gösterilmek istendiği gibi bir ırkçılık düellosu mudur? Yoksa altında çok farklı nedenler mi yatmaktadır?
Soluk soluğa, son sayfasına kadar katili arayacağınız mükemmel bir polisiye.
John John VerdonFırtınada Yanacaksın