2025 30. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2025 21:45
Bu dergiye her baktığımda tek bir şey hatırlayacağım. Bir insan bir insanı gerçekten sevdiğinde onu mutlu etmenin bir yolunu buluyor. Çok sevdiğim bir abim Ferdi Tayfur'u daha doğrusu arabesk hiçbir şeyi hiç sevmediği halde ve hatta onun resminin kapakta olduğu bir dergiyle gözükmekten dahi imtina ettiği halde bu dergiyi bana gizli saklı alıp getirmiş. Bazen düşünüyorum da ben sevilmeyi bilmeyen bir insan değilim ki. Yine de bazı insanlar öyle düşünüyor herhalde hakkımda. Sevilmenin ne demek olduğunu biliyorum. Sahte sevgilere tahammül edemiyorum sadece. Bu yapılan hareketi yere göğe sığdıramayacak kadar biliyorum. Ben sevginin tadını tanıyorum. Yalandan bir sevgi gördüğümde tanıyacak kadar biliyorum. Mış gibi olmadığı sürece her duyguyu bir parça tanırım. Uzun zamandır hiç böyle hakiki bir mutluluk hissetmedim. Sadece benim için yapılmış tertemiz bir hareket. Allah razı olsun. Gazze'de yazmak yalnızca yazarın sesi ile sınırlı değildir, aynı zamanda yetip gidenlerin seslerini de taşır.9 Sen bu çağın depremi, bir sabah seninle gerçeğe uyandık ve sen bizi birbirimizin gözleri önünde öldürdün.10 İdrak yolu enfeksiyonu.12 Ayın ünlüsü: eskinin terörist elebaşısı bugünün beyefendisi. 12 Gündüz Vassaf Ankara kibir olmuş Vicdanımız karikatür. 15 Bir garip ölmüş de yasına geldim.20 Ne müslüm ne orhan kimse bilmez derdimi, bir Ferdi bilir bir de babam....20 Ferdi Tayfur Arabesk devrinin kapanması için bütün halkın duygularını yitirmiş olması gerekir.20 Bazı şarkılar zaman makinesi gibidir. Bir yerde kazara bile işitseniz hemen sizi çok eski bir zamana ışınlar. Herkesin hayatında böyle ışınlama kabiliyeti olan bir Ferdi Tayfur şarkısı vardır. 22 Her zorluğun ardında bir huzur, her karanlık geceden sonra doğan bir güneş vardır.25 Şubat'ın kısalığı adeta hayatımıza yapılmış bir sosyal deney gibi.29 Ben seni birkaç yıla kalmaz unuturum zaten ne acelem var ne telaşım insanı sevmekten daha büyük mirası mı var son nefesimde seni unuttuğumu da unuturum. 33 22 Ocak 2025 saat 3.30 civarı... Yangında hayatını kaybeden kişi sayısı 78. İstifa sayısı 0. Çıkınca yaşanan olaydan sonra sorumlu benim diyebilecek biri hala yok. Adalet bekliyoruz.
Kafa Dergisi - Sayı 125 (Şubat 2025)Kafa Dergisi · Kafa Grup Yayınları · 2025137 okunma