·330 syf.····Okunma: 01 Mart 2025 19:40 Bu kitabı okumaya başlamadan evvel bol bol şaşırmaya hazır olun.
Zülfü Livaneli, onun anlatımı ve betimlemeleriyle ilk kez bu kitap vasıtasıyla tanıştım. Son derece sürükleyici bulduğum kurgusuyla bir çırpıda okunabilecek bir eser. Ayrıca siz kitabı bırakmak isteseniz dahil o sizi merak dolu gözlerle içine çekmeyi başarıyor.
Kendi halinde fiziksel ve ruhsal olarak insanlara dokunmaktan yıllardır uzak duran kitaplarıyla ve köpeği Kerberos ile kabuğuna çekilmiş bir hayat yaşayan Ahmet'in, bir sabah telefonda aldığı cinayet haberiyle birlikte hayatının hiç ummadığı şekilde sarsıcı gerçekleriyle okuru yüzleştirdiği harika bir roman. Merakı her sayfasında canlı tutmayı başaran ve bolca neden sorusu sorarak anlamaya çalıştığımız şeylerin kitap bittiğinde vurucu bir şekilde gün yüzüne çıkması ve tahmini mümkün olmayan bir son..
Ayrıca yazar olayın geçtiği mekânı o kadar yalın ve güzel anlatıyor ki tüm detaylarıyla birlikte sanki orada bir köşede oturup kendi gözünüzle seyrediyormuş hissine kapılıyorsunuz.