2025 12. kitabı
Okunma: 03 Mart 2025 07:10
Dört Erkek Kardeş, İçlerinden Biri Katil ve Sırlarla Dolu Bir Hizmetçi! Hizmetçi olarak çalıştığınız evde bir katil var. Bunu, kimliği belirsiz birinin tuttuğu o günlüğü bulduğunuzda anlıyorsunuz. İşlediği cinayetler ile zevkten dört köşe olan, bunları eğlenceli bir dille anlatan satırlar, birinin içindeki ölümcül arzuyu açığa vuruyor. Üstelik tek bir şüpheli yok... Karşınızda birbirine tıpatıp benzeyen dört erkek kardeş var. Kaçıp gitmek mi daha güvenli olurdu? Belki. Ama sizin geçmişinizde pek masum sayılmaz. Bu evde kalıp gerçeği ortaya çıkarmaya mı karar verdiniz? ️O halde dikkatli olun, çünkü katil sizi çoktan fark etti. Doktor March'ın Dört Oğlu, beni oldukça keyiflendiren bir okuma deneyimi oldu. Başlangıçta bu kadar keyif alacağımı düşünmemiştim. Tüm kitabı katilin ve hizmetçi Jeanie'nin günlüğünden okuyoruz. Özellikle zekice kurgulanmış, okuyucuyla adeta dalga geçen, kafadan kontak katilleri ne kadar sevdiğimi biliyorsunuz. Bu kitaptaki katilin de okuyucuya meydan okuyan, kendinden emin tavrı hoşuma gitti. Katilin özgüveni gerçekten de yersiz değilmiş, çünkü kimliğini çözmekte zorlandım. Uzun lafın kısası: Jeanie, bir elinde tepsi, bir elinde adalet terazisiyle katilin izini sürüyor. Eğer sizi bulunduğunuz andan uzaklaştıracak, farklı ve kafa dağıtıcı bir kitap arıyorsanız, bu kitabı kesinlikle tavsiye ederim. #alıntı İt, ahlaksız, iğrenç herif! Ödüm kopuyor. Sırrını öğrendiğimi anlayacak ve beni öldürecek. Beni diri diri yakacak, makineden geçirecek, kapımı kilitledim. Neyse ki benimle fazla alakadar olmuyorlar. Ayak sesi duyuyorum. Yanlış duymuşum. Düşünmem gerek. Bir kere, hangisi olduğunu bilmek gerek. Hayır, hayır. Göz yummalı. Hiçbir şeyle meşgul olmamalı. Ne yaparsa yapsın. Görmedim, yakalamadım. Ama böyle, bilmeden duramam ki... Bu kenefe nerden düştüm? Tamam, bütün olanlardan sonra orada kalamazdım. Gerçekten şansım yok. Belki “günlüğü” doktora göstersem? Kirli çamaşırlarına burnumu soktuğum için beni kapı dışarı eder mi eder.
Doktor March'ın Dört OğluBrigitte Aubert · Metis Yayınları · 2011978 okunma