2025 1. kitabı
Okunma: 06 Mart 2025 12:52
Hızlı ilerleyen bir akışı var ama karakterlerin psikolojileri anlaşılamıyor. Tolstoy bilerek mi yazmış tarzı mı öyle bilemiyorum. Anna karakteri davranışlarındaki karasızlık son 200 sayfada daha anlaşılır. Daha önceki sayfalarda hareketlerinde bana göre bir tutarlılık yok. Anna`nın yaptığı ve karşısına aldığı sevgi de büyük bir şey göremedim. Amacı sevdiği için değildi sevgi arayışı içinde olmasıydı ama bunun farkında değildi. Eşi ona karşı iyi olmayabilir ama eşine yüklenmesi doğru gelmedi. Dolly kitaptaki en üzüldüğüm karakterdi. Aldatıldı, çocuklarıyla tek başına ilgileniyor, paraları yoktu. Stivanın(eşi) parayı umursamaz şekilde harcaması sinir bozucuydu. Dolly`nin bunlara rağmen hiçbir şey yapamaması üzücüydü. Levin kitabın en okunabilir kişilerindendi. Bence Kiti ile olan evliliği çok hızlıydı. sonlara doğru olan içsel karmaşası çok iyiydi. Her zaman bir şey aradığını farkındaydı. O farkındalığı bulunca rahatlayacağını düşünüyordu. Bulunca her şeyin aynı olması, hayatında beklediği değişikliklerin olmaması ama içinde o duygunun yerinde olması güzeldi. Biraz uzun gibiydi. Belki de karakter gelişimi için gereklidir. Tekrar okumam ama 1030 ile 1040 arasını tekrar okuyabilirim
2024 Okuma Raporları
Anna KareninaLev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Yayınları · 202555,7bin okunma