2025 11. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2025 01:23
Bronz - Şeytan ~ Özge Naz “Sen kül olacak biri değilsin, uğruna kül olunacak birisin.” Selamlar herkese Çok sevdiğim serinin ilk kitabının yorumuyla geldim bugün. Önce konusunu anlatayım ama biraz uzun olacak. Yıllar önce üç arkadaş tarafından “Arkana” adında bir örgüt kuruluyor. Bu örgüt ilk başlarda küçük olsa da zamanla büyüyor ve güçleniyor. Bu örgüt kartlar üzerinden yönetiliyor. Altı kart, altı tane kart sahibi var. Her kart sahibinin bir varisi olması gerekiyor. Önemli bir karta sahip olan Haris Alatav’ın oğlu bir kaza sonucunda felç kalıyor. O yüzden Haris Alatav’ın yeni bir varisi olması gerekiyor ve ‘Hisar Alatav’ dünyaya geliyor. Hisar’ın dünyaya gelmesinin tek sebebi varis olması. Bu yüzden ailesi ona asla sevgi göstermiyor babası onu asker gibi yetiştiriyor. Hisar yıllar sonra ünlü bir piyanist oluyor. En son resital verdiği yer bir müze ve bu müzede annesinin günü sergileniyor ve amacı bu günlüğü çalmak. Bronz… Arkana’ya ve tüm yönetime baş kaldıran elinde önemli kartlar olan BVI örgütünün lideri. Kendisi kimliksiz yüzü ve ismi kimse tarafından bilinmiyor. Bir gün Bronz’un bir kartı çalınıyor ve bunu Hisar’ın yaptığını düşünüyor. Bronz ve Hisar bu kartı bulmaya çalışırken sırlar ve oyunlarla dolu karanlık bir yola çıkıyorlar… Bu kitapla ilgili söylemek istediğim çok şey var. Öncelikle kurgunun karışıklığından dolayı ilk başta anlamakta zorluk çekebilirsiniz ama sonra kitap akıp gidiyor. Özge’nin kalemine bu kitapta gerçekten saygı duyuyorum. Gerçekten çok başarılı bir kalem. Betimlemeler tam ayarında asla rahatsız etmiyor daha güzel bir anlatım sağlıyor. Ben kitabı daha önce eski basımında okumuştum ve yeni basımıyla tekrar okumak istedim. İyi ki okumuşum çünkü gerçekten çok derin bir kurgu ve ilk okuyuşumda oturmayan şeyler daha çok kafama yattı, daha iyi anladım kitabı. Öyle bir kitapki okuduğunuz her kelimenin yalan olma ihtimali var. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu kavrayamıyorsunuz bir süre sonra. Hisar öyle bir karakter ki başkalarını kandırbilmek için önce kendini kandırıyor ve oynadığı oyuna ilk kendi inanıyor. Gerçekten inanılmaz bir kadın. Kimseye boyun eğmemesi, dimdik duruşu, o gamsız görünüşünün altında yatan hassas karakteri. Güçlü kadın denince aklıma direk gelen kişidir kendisi. Ve Bronz, kim ne derse desin ben bu adama en başından beri bayılıyorum aşığım Centilmen, nazik, saygılı… tam bir beyfendi çok seviyorum O gizemli duruşunun altında yatan kişiyi çok merak ediyorum. Yan karakterlerin bir çoğunu çok seviyorum. Serdal’in Hisar’a davranışları çok güzeldi. Hisar’ın annesinden iğreniyorum nefret ediyorum, günlük sayfalarını okurken sinirden delirdim resmen. Ben gerçekten bu kitabı gözüm kapalı öneririm lütfen bir şans verin kesinlikle pişman olmayacaksınız. 10/10
İnceleme
BronzÖzge Naz · Guardian Yayınları · 20242,962 okunma