Puan vermedi·200 syf.··Beğendi
···Okunma: 07 Mart 2025 02:41 Merhaba arkadaşlar! Bugün size #aşkyeniden adlı eserin incelemesi ile geldim.
Yüzyıllardır tartışılan bir konu olan aşk, bu kitapta hem bireysel bir deneyim hem de kolektif bir anlam taşır. Aşk, samimiyet, yakınlık, sevgi ve cinsellik gibi unsurları içerebilir; ancak her zaman bu unsurların hepsini barındırmayabilir. Aşk, genellikle herkesin bildiği ancak tanımlamada zorlandığı karmaşık bir duygudur. Kitap, aşkı derinlemesine sorgularken, sağlıklı bir ilişkinin temelinde sınırların ne kadar önemli olduğuna da dikkat çekiyor. Aşk, insanın düşünsel ve duygusal yapısında ciddi bir dönüşüm yaratır ve partner ile olan bağ, kişiyi yeniden şekillendirir.
Peki, insan neden belirli bir kişiye âşık olur? Kitap, aşkın doğasına dair pek çok faktörü inceliyor. Coğrafi konum, duygusal boşluklar, fiziksel çekim, zeka, karakter ve aile dinamikleri gibi etmenler, bir kişinin aşık olacağı kişiyi belirleyebilir. En önemlisi ise, ilk aşkımızın ebeveynimiz olmasıdır; bu, kişiyi hayat boyu ebeveynlerinin benzer özelliklerine sahip partnerler aramaya iter. İlginç bir şekilde, ebeveynlerin olumsuz özellikleri de partner seçimlerinde etkili olabilir.
Geçmişteki yaşam deneyimlerinin bugünkü ilişkilerimize nasıl etki ettiğini de ele alıyor. Erken dönem uyum bozan şemalar, kişinin bilinçli ya da bilinçsiz olarak ilişki seçimlerinde rol oynayan derin izler bırakır. Bu şemalar, ilişkilerimizde tekrar eden olumsuz döngülerin temelinde yatar.
Kitap, narsist ve paranoid kişilik bozukluklarını derinlemesine işlerken, bu tür bireylerle ilişki kurarken dikkat edilmesi gereken noktaları vurguluyor. Bu bozukluklar, sosyal ilişkilerde büyük zorluklar yaratabilir, ancak doğru adımlarla iyileşme mümkündür. Kitap, bu süreçteki değişim aşamalarını dört temel adımda açıklıyor: Farkındalık, değiştirme isteği, değişim için adım atma ve değişimi sürdürme.
Eserimiz yalnızca ilişkilerdeki dinamikleri anlamakla kalmıyor, aynı zamanda kişisel gelişimimiz için de önemli bir rehber sunuyor. Hem psikolojik hem de pratik açıdan değerli bilgilerle dolu, derinlemesine bir okuma deneyimi vaat ediyor.
@nemesiskitap @dr.kahramanguler