2025 5. kitabı
Okunma: 07 Mart 2025 13:06
Bir filmi, diziyi, kitabı tüketmeden önce beklentiniz düşük olmasına rağmen, bitirdiğinizde şaşırmış bir şekilde ne izlediğinizi/okuduğunuzu düşünürken bulduğunuz hissi düşünün önce. İşte Maymunlar Gezegeni bizim için tam da bu hissin vücut bulmuş bir hali oldu. Bilimkurgu klasiklerinin içerisinde daha düşük seviyeli kitaplardan biri olarak beklediğimiz bu roman, meğerse oldukça ilginç, düşündürücü ve şaşırtıcı bir hikayeye ev sahipliği yapıyormuş. Kitabı okurken insanlığın geleceği, ruhun varlığı, hayvanların gerçekten düşünme yetisine sahip olup olamayacağı, bizlerin hayvanlardan neyimizin farklı olduğu gibi soruları sorguluyor bir yandan da kahramanımız Ulysse'nin bambaşka ama bir o kadar da Dünya ile aynı olan bir gezegene olan yolculuğunu takip ediyorsunuz. Bizce Maymunlar Gezegeni kendi türü içinde oldukça güzel düşünülmüş ve türü sevenler tarafından okunması gereken bir kitap. Sizi sürekli olarak merakta bırakması kitabın oldukça akıcı olmasını sağlıyor. Bilimsel konuların anlatılan hikaye için sadece bir araç olarak kulllanılması ve bazı noktalarda yapılan yanlış varsayımlar kitabın bir eksik yönü (kimisi için bu önemli bir parametre olmayabilir.) olarak gözümüze çarpsa da Maymunlar Gezegeni özellikle günümüzde okunması ve üzerine düşünülmesi gereken bir kitap bizce. Kategori: Klasik kalitesinde.
Maymunlar GezegeniPierre Boulle · İthaki Yayınları · 20186,7bin okunma