2025 14. kitabı
Musallada bir tabut, yeşil örtü üstünde, yapayalnız. Arif’in Bedir Bey ölmüş, duymuş muydunuz? Kimdir bu Bedir Bey? Ömrü hep uçlarda yaşamakla geçmiş bir paşazâde. Ne maddi ne de manevî huzura kavuşamamış, ruhu ile yaşantısını gümüş ipliklerle birleştirememiş bir insan. Musallaya konulduktan sonra hayatını dokunan ve cenazede bulunan herkes ile hesabını görme telaşıyla edebî yurduna yol alıyor. Ölüm ve hesaplaşma teması üzerine kurgulanmış kâh tebessüm ettiren kâh gözleri nemlendiren bir eser. Benim inandığım Allah’ın hesap gününe olan inancım beni hayata bağlayan en büyük motivasyon hele bu günlerde. Okuna 🩵Bugünün iş dünyası böyle. Kim kimi haklarsa. Siyaset bir, ticaret iki. Bunlar da zalimdir. 🩵Önüne dört tane kaz katsan otaramayacak adamlar ihracat yapıyor, imalat yapıyor, siyaseten devlete sızıp imkanlarını kullanarak han hamam sahibi oluyor. 🩵Her insanın içinde bir canavar var derler. Bu şüphesiz terbiye edilmemiş nefistir. Yer ve zamanını bulunca ortaya çıkar. 🩵_ Dürüst adam kalmadı be! _ Dürüstlük para etmiyor ondandır. 🩵Kişi noksanını bilmek gibi irfan olmaz. #gkyzktpasu #iyikikitaplarvar #okudumbitti #mustafakutlukitapları
Hesap GünüMustafa Kutlu · Dergah Yayınları · 20152,135 okunma