·376 syf.····Okunma: 09 Mart 2025 15:28 Winnie MacAllister, kendisine selam verene âşık olan iflah olmaz bir romantizm bağımlısıdır. Hak etmeyen insanlara kalbini peşkeş çektikten sonra aşka tövbe etmeye karar vermiştir. Ancak günün birinde yan dairesine taşınan, iki çocuk babası itfaiyeci Dex, Winnie’nin tövbesini oldukça zorlayacaktır. Çünkü kendisi ateş parçasından hallicedir.
Çerez niyetine bir-iki saatte çıtlayacağınız, kafa dağıtmalık bir kitap. Dex ve Winnie arasında 12 yaş fark var ancak kaslı karakterimiz olgunluğuyla bu farkı kapatmış. Klişeler klişesi bir kitaptı; normalde klişe severim, ancak bu sefer nedense karakter derinliğini bulamadım. Olaylar, erkek eli değmiş gibi, çok hızlı cereyan etti. Bu hız, benim karakterlerle bağ kurmamı engelledi açıkçası. İçeride yaşanan olaylar komiklik olsun diye fazla karikatürize edilmiş; ondan da pek hoşlanmadım.
Normalde çevirinin kötü olup olmadığını anlamam ama bu çeviri cidden çok kötüydü. Okurken sürekli gözlerimi devirdim. Kitabı sevmemin tek sebebi küçük kızlardı. Onların olduğu sahneleri ayıla bayıla okudum. Onun haricinde babaları öküzün önde gideniydi.
Fikirlerim bu kadar. İyi Ramazanlar dilerim!