Toprak Ana
2025 3. kitabı
Kötülerin hüküm sürdüğü bu dünyada savaş, masumların kaderi olmamalı. Ne acı ki insanoğlu her zaman bastığı yeri yakıp yıkan bir varlık olmuştur ve kıyamete dek olmaya devam edecektir. Ölümler, geride kalanlar aynı da bir devir farklı sadece. Ölen Suvankul gibi adamlarken geride kalanlar ise Tolgonay gibi kadınlardı hep . Toprak Ana her sayfasında ayrı bir gözyaşı döktüğüm bir kitap oldu. Bilmiyorum ben mi çok duygusalım. Klişe bir savaş kitabı aslında Toprak Ana fakat yazar çaresizliği iliklerinize kadar hissettirdiğinden gözünüzde klişeden fazlası olabiliyor. Normalde de dram yüklü kitapları sevmem pek fakat Cengiz Aytmatov’u çok duyduğumdan ve farklı bir şeyler okumak istediğimden alıp okudum. İyiyikim oldu mu ? Bence oldu. Yazarın okuduğum ilk kitabı olsa da ben beğendim.Bir de 135 sayfa olmasına aldanmıştım fakat bir oturuşta değilde sindirerek okuyabileceğiniz bir kitap. En azından bende öyle oldu. Belki de hassas bir konuyu içerdiğindendir ki bu yüzden hissederek okudum kitabı ve eminim okuyan çoğu kişi pişman olmamıştır.
Toprak AnaCengiz Aytmatov · Ötüken Neşriyat · 202277,8bin okunma