2024 2. kitabı
16. yüzyılın başında William Shakespeare tarafından yazılan tiyatrodan romana çevrilen çevirmeni Sabahattin Eyüpoğlu olan bu kitap prens Hamlet’in babasının,amcası Claudius tarafından öldürüldüğünü bir hayalet tarafından öğrenen Hamlet intikam arzusuyla yanıp tutuşur.Hamlet’in bu ihaneti öğrenmesi ile yaşadığı içsel çekişmeler ve duygusal karmaşıklıklar Hamlet’n aklını iyice karıştırmıştır biricik aşkı Ophelia dahil tüm ailesi ve halkı onun deli olduğunu düşünür fakat Hamlet intikamını almak için zekice bir oyun planlamaktadır.Bu sırada Cladius ihanetini öğrenen Hamlet’in kendi iktidarına mani olmaması için planlar yapar. Trajedi, ihanet,güç yarışını ele alan kitapta tabii ki Shakespeare’in tarzı olan burjuva sınıfını ele alınmış.Eser edebi kaygılarla yazılmış dilde son derece süslü ve soyut anlatım mevcut. kitapta geçen kelimeler aslında duyguların karşılığı olmuş. Bu eserde sanırım sanat, sanat için kullanılmış olup daha lirik tarzda yazılmış. Bu tür metinlerin çevrilmesi ne kadar zor olsa da aslında yazarı kadar çevirisini de çok beğendim. William Shekspeare’in okuduğum üçüncü kitabıydı. Duygu yoğunluklu aynı zamanda akıcı bir kitap.
HamletWilliam Shakespeare · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202358,5bin okunma