2025 13. kitabı
Okunma: 10 Mart 2025 18:41
Küçük yaşlarda okuma ağırlığı edebiyatın polisiye türü kitaplara olması, sonrasında da yazarlık hevesine tutulan Yazar Tess Gerritsen; ailesinin etkisiyle öğrenimini tıptan yana seçmek zorunda kaldı. Stanford Üniversitesi Antropoloji Bölümü okuması, kitaplarını teknik dille zenginleştirmesine büyük fayda sağlamış. Gerilim ve korku yaşatırken aynı zamanda da dedektifin araştırmasına çekecek ipuçları sunup, okuru kitabın içine hapsediyor. Her kitabında kaos eksik olmayan, olaylar örgüsü ve kitapların sonu birbirinden farklı olmasından dolayı Tess'e hayran olmamak mümkün değil. Dedektif Janet Rizzoli, gittiği olay yerinde adeta dejavu yaşıyor. Sonrasında işlenen cinayetlerin ince detayları, birebir aynı olmasa da Warren Hoyt, yani Cerrah'ın tekniğiyle işleniyor. Bu olayın ardından işlenen her cinayet, Rizzoli'yi adım adım Cerrah'ın tuzağına çekiyor. Cerrah, laboratuvarda çalışırken edindiği sağlık bilgilerini kullanarak Rizzoli'nin tıktığı hapishanenin revirinden, kendini hastaneye sevk etmelerini sağlıyor. Warren Hoyt, kaçar kaçmaz Rizzoli'ye ulaşmak için Çırak denilen katille işbirliği yapıyor. Hasarlı kadınların korkularından büyük haz alan Cerrah ve Rizzoli hesaplaşmasını kim kazanacak merak ve heyecanı, kitabın sonuna kadar devam ediyor. Türü severler kesinlikle Tess Gerritsen okumalı. NOT: Seri, uzun zamandır kütüphanemde duruyordu. Okumaya karar verdiğimde, geçen yıl yapmış olduğum kitap bağışında serinin ilk kitabını da yanlışlıkla koliye koyduğumu fark ettim. Cerrah'ı sipariş etmek istediğimde de alışveriş yaptığım kitap satış noktalarında yoktu. Böylelikle serinin ilk kitabından başlamak zorunda kaldım. İlk fırsatta sahafları gezip Cerrah'ı bulacağım ;))
ÇırakTess Gerritsen · Doğan Kitap · 201811,5bin okunma