SAKLAMBAÇ ~ SARA SHEPARD
Serinin dördüncü kitabı
Gizem & Gerilim
Hiç tanışmadığı ikizi öldürülen Emma
Gizemli bir katil
Şüpheli listesinde bir kız kardeş ve baba
Lise arkadaşları
Şaşırtıcı gerçekler
285 sayfa
Merhaba… Serinin dördüncü kitabıyla sizlerleyim. Bu kitapta Sutton’un katilinin kim olduğunu öğrenmeye epey yaklaştık. Listeye üvey kız kardeşi Laurel ve evlatlık verildiği babası Bay Mercer girdi bu sefer. Emma’nın yeni öğrendiği gerçekler ve paralel boyutta da Sutton’un geçmişe dair parça parça hatırladıkları bizi şaşkına çevirdi. Hele sonlara doğru yazar resmen sert bir vuruş yaptı. Bay Mercer’de var bir şeyler diyordum ama böyle bir şey beklemiyordum. Resmen bizi dumura uğrattı öğrendiklerimiz. Sonlara doğru oteldeki kadının kim olabileceğine dair tahminlerim vardı. Ve beni bu kez şaşırtamadı yazar. Bunu doğru tahmin etmiştim. Ama genel olarak okuyucuyu şaşırtacak bir gelişme. Ayrıca başından beri en büyük tahminim, Emma’nın şuan çok tatlı bir aşk yaşadığı Ethan’la ilgili. Katil Ethan diyorum. Umarım yazarda bizim böyle düşüneceğimizi umarak son bir şok dalgasıyla bizi sarsar. Zira her kitapta bunu başarıyor zaten. Önümüze bizi ikna etmesi gereken bir ip ucu veriyor, inanıyoruz ona ama sonra bambaşka bir şeye veriliyor olaylar. Bu dinamikliği seviyorum.
Emma’nın Sutton’un ailesi ve arkadaşlarıyla samimiyeti ilerletmesi çok iyiydi. Ama her şey ortaya çıkınca onları kaybedecek diye yüreği buruk. Bir yandan kardeşini öldüren katili bulmaya çalışırken öte yandan kendini bilinmeyen katilden korumaya çalışması gerilimi hep yüksek tuttu.
Altıncı ve son kitapta neler olacak çok merak ediyorum ama arada şimdi besinci kitap #yalanlarveyeminler var. Bu ayın sonunda onu okuyacağız kalabalık grubumuzla. Bakalım bu sefer şüpheli listesinde kimler olacak, yazar bize ne sürprizler sunacak? Şiddetle ve gönülden tavsiyemdir. Genç kurgu ve gerilim-gizem okumayı sevenler mutlaka okusun
Okuma listemin 1517.kitabı… Kezban nin #kezbanlaokuyoruz grubunda okuduk
@martiyayinlari
@saracshepard
#martıyayınları #sarashepard #sarashepardbooks #hideandseek #gizemgerilim #gerilim #books #serikitap #booksphotography