Yalan Oyunu Serisi 4

Sara Shepard
1 Ocak 2020
Martı Yayınları
Orijinal Adı:
Hide and Seek (The Lying Game #4)

2022 75. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2022 01:29
Konu o kadar uzadı ki artık sıkılmaya başladım. 4 kitaptır hemen hemen aynı olaylar oluyor. Birinden şüpheleniyoruz, bu şüphelinin aradığımız kişi olduğuna emin oluyoruz, yeni sırlar öğreniyoruz, bu sırları araştırıyoruz, emin olduğumuz şüphelinin aslında aradığımız kişi olmadığını anlıyoruz, yeni bir şüpheli buluyoruz ve en başa dönüyoruz. Baydıkça bayan bir kısır döngüdeyiz resmen. Ayrıca gizemli kişinin kim olduğuna da hiç şaşırmadım, o kadar barizdi ki kim çıkacağı. Sadece bu olayın iç yüzü şaşırtıcıydı ama o da vaov dedirtmedi. Daha okunacak 2 kitap var ama bende hiç heves kalmadı gerçekten. Keşke yazar seriyi tadında bitirseydi.
2025 37. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2025 01:10
Serinin dördüncü kitabı olan Saklambaç Thayer'ın aslında 31 Ağustos gecesinde araba çarptığı için Laurel'i aradığı ve Laurel'in onu hastaneye götürmesiyle Sutton'u öldürenin Thayer olmadığını anlamış oldu. Soyunma odasında Sutton'un evlatlık olduğu evin kızı olan Laurel aslında Thayer aşıkmış. 31 Ağustos'da Sutton'a mesaj atıp bir daha ki görüşmemiz de ölmüş olacaksın yazılı mesajı gören Emma Laurel'i şüpheli ilan etmişti Ama Thayer her ne kadar yanımdan gitti Laurel dese de sabah hastane de hemşirenin ağlayarak devamlı onu sorduğunu öğrendiğinde aslında Laurel o gece tekrar ormana hiç gelmemişti Ya peki Sutton'u kim öldürdü. Thayer bir havuz partisinde akşam Emma'ya o gece aslında Sutton'u yani kendisini, neden uzaklaştırmaya çalıştığını anlattı aslında o ormanda yanlız değillerdi, Bay Mercer yani Sutton'un babası o gece ormanda yasak aşkıyla beraberdi. Ondan dolayı Thayer arabayla babası çarpmıştı. Emma şoklar içerisinde Thayer dinlerken aslında Sutton'un ölümüne sebep olan yani aslında kardeşinin o mu öldürmüştü bilemiyordu. Kitap devam ediyor heyecanlı her kitap şüpheli değişiyor, son iki kitap kaldı henüz kim katil tam olarak belli değil muhtemelen o artık son kitapta belli olur. Keyifli okumalar.
2021 10. kitabı
Okunma: 13 Mart 2021 19:59
Kitabın dördüncü serisi.Tuhaf bir şekilde hep aynı hikâye dönüyor gibi gelsede aslında aynı hikâye dönmüyor. Okuması,sürekli katilin kim olduğunu tahmin etmesi ve katilin tahmin edilen kişi çıkmaması geriyor. Tam yakaladığını düşünüyorsun ama sonunda hep bir sürpriz. Bütün deliller ortadayken,ürkütücü bir hâl alırken birden her şey normale dönüyor ve bir açıklaması oluyor. İlginç bir şekilde kitap sürekli akıyor.
2025 33. kitabı
SAKLAMBAÇ ~ SARA SHEPARD İçerik; Serinin dördüncü kitabı Gizem & Gerilim Hiç tanışmadığı ikizi öldürülen Emma Gizemli bir katil Şüpheli listesinde bir kız kardeş ve baba Lise arkadaşları Şaşırtıcı gerçekler 285 sayfa Merhaba… Serinin dördüncü kitabıyla sizlerleyim. Bu kitapta Sutton’un katilinin kim olduğunu öğrenmeye epey yaklaştık. Listeye üvey kız kardeşi Laurel ve evlatlık verildiği babası Bay Mercer girdi bu sefer. Emma’nın yeni öğrendiği gerçekler ve paralel boyutta da Sutton’un geçmişe dair parça parça hatırladıkları bizi şaşkına çevirdi. Hele sonlara doğru yazar resmen sert bir vuruş yaptı. Bay Mercer’de var bir şeyler diyordum ama böyle bir şey beklemiyordum. Resmen bizi dumura uğrattı öğrendiklerimiz. Sonlara doğru oteldeki kadının kim olabileceğine dair tahminlerim vardı. Ve beni bu kez şaşırtamadı yazar. Bunu doğru tahmin etmiştim. Ama genel olarak okuyucuyu şaşırtacak bir gelişme. Ayrıca başından beri en büyük tahminim, Emma’nın şuan çok tatlı bir aşk yaşadığı Ethan’la ilgili. Katil Ethan diyorum. Umarım yazarda bizim böyle düşüneceğimizi umarak son bir şok dalgasıyla bizi sarsar. Zira her kitapta bunu başarıyor zaten. Önümüze bizi ikna etmesi gereken bir ip ucu veriyor, inanıyoruz ona ama sonra bambaşka bir şeye veriliyor olaylar. Bu dinamikliği seviyorum. Emma’nın Sutton’un ailesi ve arkadaşlarıyla samimiyeti ilerletmesi çok iyiydi. Ama her şey ortaya çıkınca onları kaybedecek diye yüreği buruk. Bir yandan kardeşini öldüren katili bulmaya çalışırken öte yandan kendini bilinmeyen katilden korumaya çalışması gerilimi hep yüksek tuttu. Altıncı ve son kitapta neler olacak çok merak ediyorum ama arada şimdi besinci kitap #yalanlarveyeminler var. Bu ayın sonunda onu okuyacağız kalabalık grubumuzla. Bakalım bu sefer şüpheli listesinde kimler olacak, yazar
Bir önceki kitapların aynısı
2024 2. kitabı
Konuya uzun uzun hiç değinmeyeceğim. Bu kitap serinin sanırım 4 yada 5. Kitabı ve hep aynı şeyi okuyoruz. Yazar her kitap birinden şüpheleniyor. Sende son kitabı okumadığını bildiğin için otomatikman katilin o olmadığını anlıyorsun. Bu da bütün okuma hevesini bitiyor. Ben seriyi aldığım için tamamlayacağım ama kimseye tavsiye etmiyorum.
2022 3. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2022 00:00
Yalan oyunu serisi kaldığı yerden devam ediyor.4.kitabi bitirmeme rağmen hâlâ katil ortaya çıkmadı.Yazar hep ters köşe yaparak ve şaşırtacak derece de olayları bağdaştırarak ilerliyor.Daha önce de belirttiğim gibi bir katil zanlısı tahminim var.Henuz o olup olmadığı belli değil.Neyse;kitaba gelince Sutton ve Emma'nin dilinden bir geçmişten bir gelecekten olacak şekilde olaylar gelişiyor.Ethan ve Emma'nin aşkı bu kitapta daha da öne çıkıyor.Laurel'in Thayer'e olan ilgisi devam ederken, Madeline, Charlotte,Emma ve Laurel ile Twitter ikizleri nin yalan oyunu şakaları da tam gaz sürüyor.Bu kitapta biraz Sutton'un babası ile ilişkileri on plana çıkıyor.Oldukca şaşırtıcı bir gerçekle de karşı karşıya kalıyoruz.Son sayfalara dogru heyecan dozunun arttığı ve sanırım son kitaba kadar katili ogrenemeyecegimiz bir şekilde biten Saklambaç için yorumum budur.Keyifli okumalar....
2025 11. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2025 00:00
Herkese Merhaba Geldik serinin dördüncü kitabına.Bu kitapta Emma ve Sutton'un gerçek ebeveynleri hakkında büyük bir sırrı öğreniyoruz. Aslında hikaye her kitapta aynı gibi gelse de şüpheliler , sırlar ve ters köşeler farklı. Okunması kolay olduğu için su gibi akıp gidiyor. Olay örgüsü, kurgusu gerçekten çok güzel. Kolay değil her kitapta merak duygunuzu kaybetmeden okumanız. Yazarcığım bunu gayet iyi başarıyor. Okuyacak olanlar kesinlikle bizim gibi altı aya bölmesin. Üç kitap , üç kitap iki ayda okuyabilirsiniz ya da seriyi hiç bozmadan üst üste hemen okuyun. Bir sonraki kitabı okumak için sabırsızlanıyorum.
2023 55. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2023 12:50
Arkadaşlarim ve Ben Eskiden Yalan Oyunları Oynardık. Şimdi İkiz Kardeşim Bir Yalanın İçinde Yaşamak Zorunda. Ben hayattayken ailem kusursuz görünürdü. Üvey anne-babam bana hayrandı ve küçük kardeşim Laurel her hareketimi taklit ederdi.Ancak şimdi, uzun zamandır varlığından haberdar olmadığım ikizim Emma, cinayetimi çözmek için yerime geçti ve ailemin aslında pek de kusursuz olmadığını ikimiz birlikte yavaş yavaş görmeye başladık. Eski erkek arkadaşımla gizlice görüşen Laurel, Emma’yla hiç anlaşamıyor. Anne ve babam ise bizden çok büyük bir sır saklıyor.Belki de ölümüme neden olabilecek bir sır. Gerçeği saklı tutmak için ne kadar ileri gidebilirler ? Artık bana kimse zarar veremez ancak Emma hala orada ve eğer dikkatli olmazsa onun da kara toprakla buluşması yakın olabilir
Aman Aman Neler Oluyor
2021 28. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2021 15:31
Herkese selamm!! Bugün sizlere Yalan Oyunu serisinin 4. Kitabı olan Saklambaç kitabının yorumuyla geldim. Yani ne diyebilirim bilmiyorum. Bu kadar ters köşe bünyeme fazla Emma, bu kitapta Sutton’un öldüğü gece “gerçekten” ne olduğunu araştırmaya devam ediyor. Tabi bunu araştırırken karşısına bambaşka sırlar çıkıyor. Dışarıdan kusursuz görünen Sutton, ailesi ve arkadaşları içindeki gizemleri keşfetmeye devam ediyor. Bu yolda belki de tek destekçisi Ethan. Her konuda Emma’ya o kadar destek oluyor ki… Ethan olmasa Emma’nın mental sağlığı pek de iyi olmazdı gerçekten. Kitaba başlamak, bir veya birkaç kişi hakkında “Tamam, net katil bu.” demem, katilin o kişi çıkmaması ve son sayfalarda ağzımı açık bırakacak bir olay olması. Evet, serinin kitaplarını okurken bana olan bu. Katil olarak düşündüğüm kişi hakkındaki tüm deliller ortada, olay ürkütücü bir hal almış ama sonrasında her şey birden normale dönüyor. Bu duyguyu nasıl açıklayacağım bilmiyorum ama hem kızdırıyor hem de meraklandırıp bu seriyi daha da sevdiriyor bana. 4. kitap bitti ama olaylar, bırakın birazcık çözülmeyi daha da karışık oldu. Hele o son sayfalar… Serinin diğer kitaplarına nazaran çok çok daha fazla hayret ettim gerçekten. Son 10-20 sayfada Emma öyle bir şey öğreniyor ki böyle bir şeyi 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Ve bu öğrendiğimiz şeyin ardından gelen karakter… Sonraki kitapta her şey olabilir. Bu kitaptan sonra Emma ve Ethan ikilisinin akıbetinin değişeceğini düşünüyorum. Zira Emma ve Thayer arasında bir elektriklenme belli. Bunu da sonraki kitaplarda öğreneceğiz, hadi bakalım. Serinin bu kitabını diğerlerine göre bi tık daha sevdiğimi belirtmeliyim. Sonraki kitabı deli gibi merak ediyorum. Ben okumaya kaçar öyleyse :D Kitapla Kalın
Polisiye / Gerilim
2023 63. kitabı
#saklambaç /63/ #yeminlerveyalanlar /64/ #cennetteyedidakika /65/ @saracshepard @martiyayinlari #deryaninkutuphanesinden Selamun Aleyküm . Evet uzun uzadıya tam altı kitaptan oluşan #yalanoyunu serinin geçen ay ilk üç , bu ay son üç olarak ve severek okuduğum   bir seri ile geldim...  İlk üç kitapta olduğu gibi son üç kitapta da olaylar son hız heyecanı yitirmeden devam ediyor.Evet yeni olaylar ve geçmişin izleri ile şüphelilerin delilleri üzerinden giderken son kitapta katilin kim olduğunu öğreniyoruz...  İlk kitaptan beri şüphelendiğim ama asla tam olarak emin olamadığım  karakterin katil çıkması beni çok fazla şaşırtmadı...  Yazarın muhteşem bir anlatımı var. Olay örgüsü , kurgusu ,mekan ve zaman kavramı ile okuru hem heyecanlandırıp hemde merak ettiriyor. Kolay mı arkadaş altı kitap boyunca olayın gizemini korumak ve okutturmak. Benden geçer not aldı sevdim tebrik ederim...  Psikolojik analizleri, kardeş ve arkadaş kavramı, ailenin önemi ,güven  gibi temel duygular güzel işlemiş...  Kıtabın konusu hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz. Ilk üç kıtap yorumuna göz atabilirsiniz. Spoiler asla vermem rahat olun Kıtabın konusunun gençler arasında yapılan acımasızca şakalardan ve bu eğlence amaçlı şakaların sonuçlarının nelere sebebiyet vereceğini düşündüren ve ikaz eden yöne sahip olması ayrıca güzel...  Funda Keskinsoy ve @seldaca.comments şeker kızlar muhteşem bir okuma oldu. Gelsin hayat bildiği gibi der okumalara devam ederiz Kitapla ve Sevgiyle Kalın #polisiye #okudumbitti #pazartesi #tavsiyekitap #cinayet #katil #oku #edebiyat #kitap #seri #ikiz #kışgeldi #karyağıyor

Sara ShepardYazar · 30 kitap
Amerikalı tanınan yazar.Pretty Little Liars ve Yalan Oyunu adlı eserleri televizyon dizisi haline getirilmmiştir.Shepard'ın babası Bob Amerikalı ve annesi Mindy Toronto doğumludur.Downingtown Lisesi'nden mezun olmuştur eğitim hayatına New York Üniversitesi ile devam etmiştir. 1999 yılından bu yana yazarlıkla ilgili bir çok ödülü vardır.2000 yılından 2005'e kadar, Shepard Time, Inc. Custom Yayıncılıkda çalıştı ve kurumsal müşteriler için yaşam tarzı dergileri üretti.2002 yılında serbest olarak çalışmaya başladı ve 2005 yılında kendi kitaplarını yazmaya başladı.Shepard şu anda Pittsburghda yaşamaktadır.