Uzun Beyaz Bulut
2025 6. kitabı
Okunma: 14 Mart 2025 16:32
️Kahramanlık hikayeleriyle dolu olan Çanakkale'ye gelen anzak torunu Victoria Taylor'ın savaşta kaybolan dedesini bulma macerasını okuyoruz. Anzak Er Alistair John Taylor Çanakkale Savaşı için geldiği Gelibolu'dan bir daha dönmez ve ailesi haber alamaz . Torunu rüyalarında sık sık gördüğü dedesini bulmaya kararlıdır. Osmanlı teğmeni Ali Osman Bey ile yolları kesişen anzak askeri neler yaşadı? Onunla ne ilgisi vardı ? Birde Çanakkale gazisi Gazi Alican Çavuş var bu kişiler arasında Victoria dedesini bulmaya çalışıyor ve bu sayede Beyaz Hala ile tanışıyor Gazi Alican Çavuşun kızı. Anzak kızı Viki dedesini bulabilcek mi? Ve ortaya attığı iddia doğru mu? Beyaz Hala ile akraba olabilirler mi? Kitap bu konular üzerinden kurgusal bir şekilde ilerliyor ️ İki askerinde mektuplarını okuyoruz anzak askeri her şeyi olduğu gibi yazarken Osmanlı teğmeni Ali Osman Bey ailesini üzmemek için savaşın sıcak anılarını ve kötü olayları atlayarak yazıyor. Kitap bana çok yavan ve duygusuz geldi. Açıkçası ben hiç duygu yoğunluğu hissetmedim. Benim beklentim olabilir tabii ki ama sonuçta bizim için çok önemli bir savaş ve daha duygu dolu bir kitap beklemiştim. Victoria ve Beyaz Hala'nin torunu tanışıyor birilerinden hoşlanıyorlar orada bile tamamen sıfır duygu ile okudum kitap bana tam olarak geçmedi açıkçası. Sizler kitabı okudunuz mu? Ne düşünüyorsunuz bu kitap hakkında?
Uzun Beyaz Bulut GeliboluBuket Uzuner · Everest Yayınları · 202411bin okunma
Henüz okumadım 🥲ancak konusu itibariyle dikkatimi çeken bir kitap 👍🏻