2025 62. kitabı
Okunma: 14 Mart 2025 15:38
"BENEKLİ KORDON" ''Tüm bu olanlar hakkında ne düşünüyorsun Watson?'' diye sordu Sherlock Holmes koltuğuna yaslanarak. ''Son derece karanlık ve pis işlerin kokusu geliyor.'' ''Evet, oldukça karanlık ve pis.'' Kardeşinin şüpheli ölümünün üzerinden iki yıl geçtikten sonra kendisini bir anda garip olayların içinde bulan gizemli ve tuhaf bir kadın, bulunduğu garip olayların girdabından kurtulmak, derdine çare bulmaları için Sherlock Holmes ve Dr. Watson'ı Baker Sokağındaki evlerinde ziyaret etmesiyle başlıyor hikâyemiz. Helen, üvey babası Dr. Grimesby Roylott'un kendisine baskı yaptığını ve kız kardeşi Julia’nın evlenmeden önce esrarengiz bir şekilde öldüğünü anlatır. Helen kardeşin ölümünden sonra odasına geçtiği zamanlar bir ıslık sesi aynı zamanda metalik bir ses duyar. Bayan Stoner'in başından geçenleri dinleyen Sherlock yine her şeyi önceden görüp plânını uygulamaya koyulur. İpuçlarını birleştirerek gizemin peşine düşerler. Bu gizemli cinayette hiçbir yara veya sağlık sorunu olmaz. Sherlock Holmes bu eve saklanıp neler olduğunu incelemeye karar verip Helen'in kız kardeşinin odasında kalır. İçeriye benekli kordona benzeyen bir varlık girer. Sherlock Holmes hemen elindeki sopayla benekli kordona vurur fakat benekli kordon birden kaçar. Üvey babanın odasında acı acı çığlıklar duyulur. Sherlock Holmes odaya girdiğinde üveybabanın Hindistan’dan getirdiği kendi yılanı tarafından ısırılmış bulur. Peki üvey baba Dr. Grimesbu Roylott bu gizemin tam olarak neresinde? Holmes’un olağanüstü gözlem yeteneğini ve analitik zekâsını sergileyen klasiklerden biridir eserimiz. Yazarın en ürkütücü ve heyecan verici öykülerinden biridir. Karanlık bir malikanede geçen hikâye, gotik ve ürpertici bir hava yaragmakta. Hikâye boyunca Holmes’un zekice çıkarımlarını takip edip olayın çözülmesini sabırsızlıkla ve büyük bir heyecanla bekliyoruz. Kitapla Kalın.
Sherlock Holmes - Benekli KordonArthur Conan Doyle · The Çocuk · 2020312 okunma