Merhaba arkadaşlar bugün Dilvin Gerçek kaleminden @edisyonkitap tarafından yayınlanan #LEYLAGEÇİDİ kitabı ile geldim.
Çalıkuşu tavsiyesi ile okudum
İsimler farklı olsada, hikayeler kesişiyor bir yerde. Hayatta her dönem zorluklar yaşayan kadınların bu zorluklarla yaşanılanlarla başa çıkışlarını, yaşadıkları zorlukları okurken insan düşünüyor bu şarı yaşayan daha kaç kadın var acaba diye akıcı dili sayesinde okuması güzel bir kitaptı.
*Arabayı hızlı sürdüğün yolda, seyrin tüm güzelliğini kaçırırsın.” Syf; 17
“Hayat, varlıkta kıymet bilmeyene, yoklukla hırpalayarak öğretir yaşamayı.” Syf75
“Hedefe dönüştürdüğün her hayal bir gün mutlaka hayatının gerçepi olacaktır.”sfy 205
Kısa Özet
Leyla, 19 yıldır birlikte olduğu kocası Pinhan ile mutlu bir evlilikleri vardı. Kocası kendinden iki yaş küçüktü o yüzden hep küçüğüm diye seslenirdi. Birlikte geçirdikleri 19 yıl boyunca çocuklarını yetiştirmiş ve her anlarını birbirlerini mutlu etmeye adamış bir çiftti onlar.
Leyla’nın evinde bir davet vardı. Letafet, Meftun, Dilhun ve Nâzende beş kadın bir araya gelmişti.
Birlikte bir masaya oturan kadınlar ve hikayelerini, geçmişlerini araladıkça altından travmaları, dertleri neler neler çıkmıyorki.
Birbirini tanımayan bu kadınların hikayeleri ve yüzleştikleri yaşadıkları zorluklar bir yerden sonra kadınların arasında bir köprü oluşturmaya başlar.
Yaşadıkları ve dönüşümleriyle küllerinden doğan kadınlar.
Kadınlık ,aile ilişkileri aşk kayıp umut gibi duygularla karşılaşıyoruz.
#
#cigdemileokuyoruz #kitap #books #bookstagram #tavsiyekitap #kadın#kadınadairherşey #hayat #dünya #türkiye #yaşam #geçmiş #gelecek #kesfet #istanbul