30 Ekim 2024
Edisyon Kitap

2025 49. kitabı
Dilvin Gerçek’in Leyla Geçidi, kadınların hayat yolculuklarını farklı yaş evrelerinden beş karakterin gözünden anlatan, derinlikli ve etkileyici bir roman. Daha önce yazarın #prensçıplak kitabını okumuş ve anlatımına hayran kalmış biri olarak, bu kitabında da aynı içten dili, duygu yoğunluğunu ve karakter derinliğini buldum. Yazarımızın Son Sardunya adında bir kitabı daha var ama henüz onu okumadım. Şimdi bir şey söylemek istiyorum size. Ben sanırım 44 yıldır nefes alır gibi okumanın bana kazandırdığı engin önsezim ile kitabın başından kitabın sonunu görünce “aaaa bunlar buuuuuu”dedim ve benim için sürpriz azıcık bozuldu ama sizi nefis ve çok da akıllıca bir sürpriz bekliyor bu okumada onu da hemen belirteyim. Roman, 20’li yaşlarındaki hayallerle dolu Nazende, 30’larında mutsuz bir evlilik içinde sıkışıp kalmış Dilhun, 40’larında umuda tutunan Meftun, 50’lerinde hayatı sorgulayan Letafet Hanım ve 60’larında hayatın aşkını bulmuş Leyla’nın hikâyeleri etrafında şekilleniyor. Bu beş kadın, Leyla’nın evinde bir araya gelerek geçmişleriyle yüzleşiyor, hayatı, sevgiyi ve kendi içsel yolculuklarını sorguluyor. Karakterler o kadar gerçekçi ki, onların sevinçleriyle mutlu olup hüzünleriyle dertleniyorsunuz. Her biri, bir kadının yaşam döngüsünün farklı yönlerini temsil ediyor ve okuyucuya derin bir empati kurma imkânı sunuyor. Dilvin Gerçek, edebiyat dünyasında kendine has bir anlatım tarzına sahip, gözlem gücü yüksek bir yazar. 1979 doğumlu olan ve edebiyat yolculuğuna öykülerle başlayan yazrımız, son kitabı Leyla Geçidi ile, kadınların iç dünyasını ne kadar iyi analiz edebildiğinin ve bunu ne kadar samimi bir dille aktarabildiğini kanıtladı bize. Romanın dili akıcı, anlatımı sıcak ve etkileyici. Yazarın kelimeleri öylesine özenle seçilmiş ki, hikâyenin içine girip o
2025 23. kitabı
Geçmişe dönüp baktığınız zaman, kendinizde, düşüncelerinizde nasıl farklılıklar olduğunun farkındasınız değil mi? 20 yaşındaki halinizle aynı mısınız? Yıllar geçip, hayatın zorluklarını görüp, insanları tanıdıkça, sizde de ister istemez değişiklikler, radikal kararlar oluyor. Aynı kalmak imkansız zaten. Leyla Geçidi; Dilvin Gerçek kaleminden, Epsilon Yayınlarından basımı yapılan, 216 sayfadan ibaret eser. Leyla, Dilhun, Nazende, Letafet ve Meftun. Beş farklı kadın... Beş farklı yaşam mücadelesi... Yıllar sonra bir masa etrafında toplanıp; geçmişlerini, yaşadıklarını, hayal kırıklıklarını, hayat mücadelelerini, kırgınlıklarını, hayallerini masaya döküp, toparlamaya çalışıyorlar... Anlatırken kolaymış mı görülen, yaşarken insanı çıkmaza götüren, ben nasıl ayakta kalmışım dedirten hayatlar... Herkesin mutlaka dönüm noktaları olmuştur bu hayatta. Önemli olan, yeniden ayağa kalkabilmek ve hayata kaldığın yerden devam edebilmek... Başarabilene ne mutlu... Giriş: Bazı hayatlar birbirini parlatmak için varlıklarını farklı yollarda feda ederler. Ta ki kavuşana dek... Arabayı hızlı sürdüğün yolda seyrin tüm güzelliğini kaçırırsın. "Öyle bir düzen ki bu herkes bırakmış kaşığına geleni. Gözler hep başkasının tabağında." İnsanoğlu bitmez tükenmez hırsları, içi boş kini , uçsuz bucaksız hevesleri uğruna , dışı yaldız kaplamalı, ortası çürümüş öyle manasız gailelerin peşinden koşuyor ki ... Hayat, varlıkta kıymet bilmeyene, yoklukla hırpalayarak öğretir yaşamayı.. Karşısındakinin hiçbir detayına özen göstermeyen insanlar, kendisine karşı gereksiz ayrıntılarda bile büyük incelikler beklerdi. "Yani... Yaşamak aslında öğrenme sanatından ibaret. Aldığın dersleri hayata geçirebilme yetisi tamamıyla..." Hırpalanmış bir ömrün ağırlığını taşıyan eski bir masa ve etrafında birbirine hiç
Puan vermedi
Tüm kitapsever dostlarıma mutlu günler kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum Yazarın akıcı ve sürükleyici anlatım ile kitap, karakterlerin iç dünyalarını, duygusal karmaşalarını ve yaşamın zorluklarıyla başa çıkma mücadelelerini etkileyici bir şekilde anlatmaktadır. Kadınların gücünü, dayanışmasını ve hayata tutunma çabasını anlatıyor. Kitapta, karakterlerin geçmişleriyle yüzleşmelerini ve bu yüzleşmelerin onları nasıl etkilediğini okuyoruz. Kitabımız aşk, kayıp, umut ve yeniden başlama gibi temaları işlemektedir Öylesine güzel bir anlatımı, tasvir ve betimlemelerindeki ustalığı ile karşılaşıyoruz kitapta, okurken ister istebez o atmosferi yaşıyor, kitaptaki karakterker ile empatik bağ kuruyoruz. Kitap, farklı yaş ve yaşam tarzlarına sahip kadınların aslında ne kadar ortak deneyime sahip olduğunu anlatıyor biz okurlarına. Öğleden akşama kadar süren bir yüzleşme boyunca, her kadın kendi hikayesini anlatırken, aslında yaşananların ne kadar benzer olduğunu görüyoruz. Sevgili Çalıkuşu ile birlikte okuduğumuz bu kitap beni duygusal olarak etkilerken, çokça düşündürdü ve empatik bir okuma deneyimi yaşattı. "Leyla Geçidi", kadınların gücünü, dayanışmasını ve hayata tutunma çabasını anlatan, unutulmaz bir eser. Her kadının kendinden bir parça bulacağı bu romanı siz dostlarıma da tavsiye ediyorum.
2025 56. kitabı
Okunma: 11 Mart 2025 12:23
Bir masada toplanmış beş kadın ... Yaşları birbirinden farklı ... Ortak noktaları ne bu kadınların? Sadece Leyla'nın daveti mi? Nasıl tanışıp bir araya geldiler Her insan ayrı bir hikayedir . Dış görünüm bize o insanın yaşadıkları hakkında ipucu vermez çoğu zaman. Hatta çok yakından tanıdıklarımızın bile aslında kendi içinde neler yaşadığını haberimiz olmayabilir. İşte bir masada toplanan bu kadınlar da yavaş yavaş yaşamlarından, neler hissettiklerinden ve sorunlarından bahsedecekler. Leyla, Nazende, Dolgun, Meftun, Letafet . Konu konuyu açacak sıkıntıları bir bir ortaya dökülecek. Her kadının yaşamındaki sıkıntıları ve zorlukları öğrenirken dönüp bir de kendi hayatımıza göz gezdirmemizi sağlıyor kitap. Biz neler yaşadık, neler yaşıyoruz... Nefes almak ve vermek arasına sıkıştırılmış bir hayatta kendimiz için ne yaptık? Sürekli başkalarını düşünmekten kendi hayatımızın heba olup gittiğini fark edebildik mi? Aslında hiçbir şey için geç olmadığını fark ediyoruz okudukça. Mühim olan fark edebilmek ve gerekli cesareti toplayabilmek. Doğru iletişim kurabilmek de çok önemli. Sorunların çoğu doğru iletişim kuramamaktan kaynaklanıyor. Bazen de karşıdakinin iletişime kapalı olmasından ... Öznesi kadın olan kitapları çok seviyorum, bu kitabı ise ayrı sevdim. Herkes masanın etrafında bir bir yerini alırken "acaba ... olabilir mi?" dediğim olay gerçekleşti. Çok önemli olan bu gerçekleşen değil o masada yaşananlardı. Bu masada gerçekleşen yüzleşmelerden sonra herkes evine ne yapacağına karar vermiş ve daha mutlu olarak dönerken biz okuyucularda kendi masamıza hazırlamaya başlıyoruz. Bakalım bizim masamızda neler yaşanacak, onu da zaman gösterecek. Konunun çok da içine girmeden. ,#spoiler vermeden anlatmaya çalıştım kitabı. Çok da uzatmaya gerek yok aslında okuyun pişman
Puan vermedi
"Sanıldığı gibi sıradan olsaydı yaşamak ; ne dünyamızı değiştiren süprizlerle karşılaşabilirdik ne de bitti denen yerden yeniden başlayabilirdi hayat.. " Herkese selamlar sevgiler Bu gün sizlere harika bir kitap önerisi ile geldim. Baştan söylemeliyim ki okurken beyin fırtınası yaşayacak okuduktan sonra aaa diyeceğiniz bir kitap #leylageçidi Baş karakterimiz Leyla Evli mutlu bir çocuk sahibi bir hanım içindekileri bu yaşına kadar yaşadığı herşeyi bir masa etrafında topluyor.. Öğleden akşama kadar dört farklı kadın Dilhun, Nezaket, Letafet ve leyla başlıyorlar anlatmaya içlerinde yaşta küçük olan yaşta büyük olanlardan dinliyor hayat tecrübelerini büyükler küçük olanı hor görüyor çoğu zaman söylediklerini anlamsız buluyorlar.. Onlardan öğrenecek daha çok şeyi olduğunu düşünüyor küçük olan bu gün bu iş burada bitmeli bu masadan herkes yüklerini bırakıp kalkmalı diye düşünüyor Leyla konuştukca konuşuyor tartiştikca tartışıyorlar yeri geliyor anlatılan güzel anılarda kahkahaya boğuluyorlar.. Bir kadının yaş dönümlerini farklı karakterler üzerinden okumayı bizlere sunmuş yazarımız kitapta dört farklı isimden bahsedilsede aslında hepsinin nasıl bir olduğunu aynı zamanda tek bir kadının nasıl birçok kadından Oluştuğunu anlatmış yazarımız.. Kadının metafor olarak kullanıldığı bir eserle karsı karsıya kalıyorsunuz.. Her yaşında mutlulukları hüzünleri ayrılıkları kavgaları sevinçleri olduğunu aslında tek bir insanın kocaman bir hayatını olduğunu farkediyorsunuZ. Yazarımızın kitapta vermek istediği mesaj ben sen o biz aslında hiç birimiz birbirimizden çokta farklı değiliz mesajıydı.. Yazım dili o kadar güzeldi ki okurken bir arkadaşınız size anlatıyor gibi hissettiriyor o kadar içten o kadar naif Yazarımız Dilvin Gerçek hocamı böylesi güzel bir eseri bu denli kaleme aldığı
2025 12. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2025 22:06
‎Merhaba sevgili kitap kurtları bugün sizlere roman tarzında yazılmış bir kitapla geldim ‎Yazarın kaleminden okuduğum üçüncü kitap. #PrensÇıplak ve #SonSardunya kitaplarını severek okumuştum ama en sevdiğim kitabı bu kitap oldu. ‎Leyla ve Pinhan aşkını ele alan kitabımızda Leyla 4 kişiyi misafir eder evinde. Eşi gelmeden bu işi halk etmesi gerekmektedir. ‎Gelen misafirler Letafet, Meftun, Dilhun ve Nazende'dir. Hepsi farklı yaş aralığındadır. Yenilip içilir ve herkes kendi derdini anlatır bu yuvarlak masada. Kitabın devamında aslında Leyla'nın kendi yaşantısını masaya yatırdığını görüyoruz. Kitabın arka kapağında da yazdığı gibi her kadının aslında birçok kadından oluştuğunu vurguluyor. ‎Kitabı uzun uzun anlatarak büyüsünü bozmak istemiyorum. Herkesin kendinden bir parça bulacağı, hayatını sorgulayacağı, aileye vereceği önemi anlayacağı ve en önemlisi yaşı kaç olursa olsun hayalleri için mücadele etmeyi öğreneceği bir kitap. Altını çizdiğim birçok satır oldu ve bir solukta okudum kitabı. Benim de çok etkilendiğim bu güzel eseri mutlaka herkes okumalı ‎Yazarımızın kalemine sağlık Dilvin Gerçek Arıcı
2025 7. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2025 19:58
Beş farklı yaş, beş ayrı kadın, aynı gezegene sığdırmanın bile cok güç olduğu beş değişik dünya demekmiş... . . Evet 5 farklı kadin; Leyla, Letafet hanım, Meftun, Dilhun ve Nazende... Bu birbirinden farklı kadınların, hayatındaki kırılma noktalarına, karar anlarına ve bu süreçteki içsel çatışmalarına dair yuzlesmelerini bir masa başında topluyor, bizler okurken de masada yerimizi alıyoruz, oyle güçlü ve içten bir anlatim var çünkü bu masada.. Masaya yatırılan geçmişler ve çare arayislari, tecrübe ile hayata ve olaylara bakış, olaylar karşısında ki davranışlar, gençlik hayalleri.. Bu masada yok yok.. Hayata dair sorgulamalarin geçtiği bu yuzlesme yolculuğunda sadece bireysel bir hikaye sunmakla kalmıyor yazarımız, aynı zamanda toplumsal bir eleştiriyi de dinlendiriyorlar. Kadın olmanın, kimlik arayışının, aşkın ve hayal kırıklıklarının izlediği yollar, biz okuyucuyuda derinden etkileyebilecek şekilde ele alınıyor. Bir öykü okumuyoruz sadece aynı zamanda duygusal bir yolculuk yaparak farklı hayatların dünyasına keşif imkanı sunuyor kitap bize.. Aslında anlatilan her hikaye bir diğerinden farklı olsa da, yasanilanlarin bir yerde ortak oldugunu görüyoruz, kendimizin dahi farkli modelleri ile karsilasmak farkli kisiliklerimiz ile tanisip yuzlesmeye olanak saglayan sahane bir kitapti..ve oyle bir sonduki, 5 farkli hayat okudugumuzu sanarken aslinda tek bir yasamin yıllarin tecrübesine, olgunluğuna, yuzlesmesine sahit olmak ve o masadan yeniden dogmuscasina kalkmak sahaneydi gercekten.. Kitap çokça bizden, yasanilanlardan kesitler gibi, bu yüzden de hikayeye bizlerde kolayca giriyoruz.. Derinlikli karakter analizi seven bir okursanız kesinlikle tavsiye ederim Ben severek okudum, o masada ve aralarındaymışçasına ...
2025 9. kitabı
Kadın zeminli kitapları okurken aslında her kadının birbirinden farklı yaşamları olsa da duygularının ne kadar da ortak olduğunu görüyoruz. Her birimiz yaşam denilen baloya üzerimize farklı kıyafetler giyip eşlik ediyoruz. Bu kıyafetler üzerimize bazen bol bazen ise dar geliyor. Ama yine de hiçbirimizin, balonun bitiş saatinden önce ayrılmaya da hiç niyeti yok. Çünkü yaşam her şeye rağmen çok güzel... Kitabın içindeki kadın karakterlerin her birini çok sevdim. Hiçbiri birbirine benzemiyor. Başta dediğim gibi duyguları dışında. Masaya yatırılan hayatlara baktığınızda çok da yabancı gelmiyor. Leyla, Letafet, Meftun, Dilhun, Nazende... Yıllar sonra bir masa etrafında büyük bir yüzleşme... Belki de en çok kendilerine karşı. Kitabı okurken hep şu geçti aklımdan, insan yaşadığı dönemdeki zorlukları bir şekilde karşılıyor fakat yıllar sonra yaşadıklarını hatırlamak belki de o dönemden daha ağır geliyor insana. Her bir kadının geçmişindeki yaşadıkları kendilerince ne kadar ağırdı. Zorlu bir hesaplaşma bu. İçinde öyle cümleler vardı ki her biri yaşama dair birer öğreti tadındaydı. Herkesin çektiği de sadece kendine zordu.
Leyla Geçidi
2025 24. kitabı
Okunma: 02 Mart 2025 17:29
Merhaba arkadaşlar bugün Dilvin Gerçek kaleminden @edisyonkitap tarafından yayınlanan #LEYLAGEÇİDİ kitabı ile geldim. Çalıkuşu tavsiyesi ile okudum İsimler farklı olsada, hikayeler kesişiyor bir yerde. Hayatta her dönem zorluklar yaşayan kadınların bu zorluklarla yaşanılanlarla başa çıkışlarını, yaşadıkları zorlukları okurken insan düşünüyor bu şarı yaşayan daha kaç kadın var acaba diye akıcı dili sayesinde okuması güzel bir kitaptı. *Arabayı hızlı sürdüğün yolda, seyrin tüm güzelliğini kaçırırsın.” Syf; 17 “Hayat, varlıkta kıymet bilmeyene, yoklukla hırpalayarak öğretir yaşamayı.” Syf75 “Hedefe dönüştürdüğün her hayal bir gün mutlaka hayatının gerçepi olacaktır.”sfy 205 Kısa Özet Leyla, 19 yıldır birlikte olduğu kocası Pinhan ile mutlu bir evlilikleri vardı. Kocası kendinden iki yaş küçüktü o yüzden hep küçüğüm diye seslenirdi. Birlikte geçirdikleri 19 yıl boyunca çocuklarını yetiştirmiş ve her anlarını birbirlerini mutlu etmeye adamış bir çiftti onlar. Leyla’nın evinde bir davet vardı. Letafet, Meftun, Dilhun ve Nâzende beş kadın bir araya gelmişti. Birlikte bir masaya oturan kadınlar ve hikayelerini, geçmişlerini araladıkça altından travmaları, dertleri neler neler çıkmıyorki. Birbirini tanımayan bu kadınların hikayeleri ve yüzleştikleri yaşadıkları zorluklar bir yerden sonra kadınların arasında bir köprü oluşturmaya başlar. Yaşadıkları ve dönüşümleriyle küllerinden doğan kadınlar. Kadınlık ,aile ilişkileri aşk kayıp umut gibi duygularla karşılaşıyoruz. # #cigdemileokuyoruz #kitap #books #bookstagram #tavsiyekitap #kadın#kadınadairherşey #hayat #dünya #türkiye #yaşam #geçmiş #gelecek #kesfet #istanbul
2025 44. kitabı
Selamlar Bugün size getirdiğim kitap bir kadının hayatını gözden geçirmesi diyebilirim. 5 kadın bir masa etrafında toplanıyor. 20li yaşlarda Nazende, 30lu yaşlarda Dilhun, 40lı yaşlarda Meftun, 50li yaşlarda Letafet ve 60lı yaşlarda Leyla. Yaşadıkları sorunları, sıkıntıları, hayatlarına müdahale edenleri, küstükleri, kızdıkları anne babalarını, evliliklerini hatta kendi hatalarını. Hepsini konuşuyor, tartışıyor, kızıyorlar ve destekliyorlar birbirlerini. Bir masa 5 kadın... Hayatlarının dönüm noktaları... Okurken aşırı keyif aldım. Hatta kendime notlar aldım. Ve okurken de ara ara dikkatimi çeken bir durum vardı ki sonunda doğru olduğunu anladım. Önce ben diyebilmelisin hayata... Büyük hatalar affedildiği noktada tekrarına en büyük zemini hazırlar... Hedefe dönüştürdüğün her hayal bir gün mutlaka hayatının gerçeği olacaktır...