·99 syf.····Okunma: 09 Mart 2025 17:20 "Adalet, yerinde duruyor mu? Yorumlarım, hakkı ayakta tutmak için mi, yoksa tuttuğum takıma amigoluk mu yapıyorum? Yanlışa, kim olursa olsun, karşı çıkabilecek dirayetim hâlâ var mı?"
Arabistan, serinin şu ana kadar okuduklarım arasında(sırasıyla Biladüşşam ardından Filistin) en az bilgi birikimine sahip olduğumu hissettiren kitap oldu. Önceki kitaplarda olduğu gibi yine olaylar ve onların üzerine o zamanlarda yazılan gazete yazılarından oluşuyor kitap fakat bölgenin genişliği, ülke sayısının fazla olması yaklaşık 100 sayfa olan bu kitapta konuların tam oturmamasına neden oluyor veya aslında araştırma yapılacak, öğrenilmesi gereken çok fazla bilginin olduğunu ortaya koyuyor.
Kitabı okudukça dünya hırslarının islam dünyasında birleşmelerin nasıl önüne geçtiğini ve bundan yine bizim kötü etkilendiğimizi, yapılan kışkırtmalara kanıp kendi içimizde küçük küçük parçalara ayrıldığımızı, bu durumun da coğrafyada farklı emelleri olan ülkelerin işine geldiğini üzüntüyle okudum.
Kişisel hırsların ve menfaatlerin maalesef insan canlarından daha kıymetli olduğunu düşünen yöneticilerin ne çok savaşa ve yıkıma, düşmanlığa, ayrıma yol açtığını da bolca okumuş oluyoruz kitapta.
Alemi İslam yazıları sevdiğim ve birçok şey öğrendiğim ve öğreneceğimi düşündüğüm kitaplardan oluşmakta, meraklılarına tavsiye ederim. İstifadeli olur inşallah.