Tolstoy
2025 6. kitabı
Okunma: 12 Mart 2025 22:18
Tolstoy’un otobiyografi ve kurgunun içiçe geçmesiyle kaleme aldığı üçleme Zengin bir ailenin çocuğu olan Tolstoy, Çocukluk kitabında aile ilişkilerini, özellikle annesine bağlılığını, babasına hayranlığını, kardeşleriyle bağlarını, ilk özel hocası ile ilişkileri, dersler, kişiliği otururken ki arayışlarını okuyoruz. İlk kitap annesinin vefatı ile bitiyor. İlkgençlik- Annenin kaybı Tolstoy’u çok etkiler. “Kendimi her geçen gün daha yalnız hissediyordum” S:82 Eğitim hayatında yaşadığı zorluklar, arkadaşları, abisi ile ilişkileri, güven, insanlar arası sınıfsal farklılıklarda yaşadığı zorluklar, içi başka bir şey söylerken dilinin başka şey söylemeye devam etmesi, onu çoğu zaman zor durumda bırakır. Gençlik- Ders çalışmayla pek arası olmayan Nikolenka, karar vermesiyle bu işin altından da kalkar ve üniversiteye girer. Bu detaylar hayli ilginç. İç sesi ve yaptıklarının farklı olması bu dönemde de çok fazla. Kendini fiziksel olarak beğenmeyen Nikolay kızlarla ilişkisi de zorlu geçer. Kitabın sonunda çocukluğunda yazdığı “Yaşam Kuralları” defterine bakar ve bunu tekrar yazmaya karar verir. Okuyun efendim.
GençlikLev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20213,632 okunma